Malcolm Middleton vo Viedni!

Bývalý gitarista Arab Strap, Malcolm Middleton, sa tento rok vrátil s novým projektom Human Don’t Be Angry. Ak hádate, že je názov odvodený od dobre známej hry Človeče, nehnevaj sa, hádate správne.

Malcolm si chcel dať pauzu od svojej sólo kariéry a tak album s eponymným názvom vydáva pod značkou H.D.B.A. Album nahral v októbri minulého roku, producentsky ho zastrešil Paul Savage a živé bicie nahral jeho bývalý kolega z Arab Strap Aidan Moffat.

„H.D.B.A. je len fasáda, iba alias, vďaka ktorému mi hudba opäť robí radosť,“ tvrdí Middleton. Cítil, že ho jeho úprimná a cynická sólová kariéra, plná reptania na všetko možné obmedzuje a nudí. „Napadlo mi, že sa vrátim k tomu, čo ma baví – k hre na gitaru a písaniu melódií.“

Middleton mal vždy blízko k skladbám s pozitívnymi názvami (Ballad of Fuck All, Death Love Depression Love Death či jeho „vianočný“ hit We’re All Going to Die) a tomuto trendu sa nevyhýba ani na HDBA. Album uzatvára song Getting Better (At Feeling Like Shit). „Až nedávno som si uvedomil, ako túto nahrávku ovplyvnilo moje detstvo a 80te roky,“ vtipkuje Middleton. „Názvy skladieb ako The Missing Plutonium, After the Pleasuredome a 1985 odkazujú na Návrat do budúcnosti, Frankie Goes to Hollywood a Live Aid. A samozrejme sú tam niekde aj Jan Hammer a Iron Maiden…“

Vypočujte si ukážku (z veľkej časti inštrumentálneho) albumu HDBA, The Missing Plutonium tu.

Malcolm Middleton so svojím projektom Human Don’t Be Angry odštartoval v piatok 14. septembra európske turné a 26. septembra vystúpi vo viedenskom klube Chelsea. Middleton sľubuje koncert so živou kapelou HDBA. A možno na záver pridá aj „intímny & nervy drásajúci“ akustický sólo set. O support sa postará pesničkár Martin John Henry, ktorého možno poznáte z kapely De Rosa. Na škótsky dvojkoncert vás srdečne pozývame a vo vysielaní vám naň ponúkneme voľné vstupy.

Zdroj: Rádio_FM