Majk Spirit spúšťa filantropický projekt Spirit Animal. Všetok zisk venuje slovenskému zdravotníctvu.

Majk Spirit vydal v piatok 13. marca svoj nový singel Spirit Animal. Keďže novinka vychádza v dňoch, kedy Slovensko čelí kríze spôsobenej eskaláciou koronavírusu, rozhodol sa priniesť k nej oficiálny merchandise, ktorým prispeje na pomoc svojej krajine v boji s chorobou. 

„Chystám pre Vás SPIRIT ANIMAL merch a rozhodol som sa, že všetok zisk z neho použijem na podporu slovenského zdravotníctva,“ uviedol umelec včera na sociálnych sieťach. Zároveň verejnosť a svojich fanúšikov vyzval, aby ho kontaktovali s odporúčaniami na neziskové organizácie, ktoré týmto spôsobom môže podporiť.

Spirit Animal je prvým oficiálnym singlom Majka Spirita od vydania jeho posledného albumu Nie Som Tu Náhodou. Skladbu označuje ako intro k jeho tvorbe na rok 2020. „Spirit Animal sú moje myšlienky a emócie nahromadené za posledný rok. Chcel som to všetko vypovedať ešte pred tým ako začnem vydávať novú hudbu,“ hovorí Majk o tracku, ktorý je prelomovým bodom medzi albumom Nie Som Tu Náhodou a etapou jeho nových singlov. „Klip režíroval český šaman Adam Pavelka,“ dodáva Majk na margo vizuálu, ktorý nakrúcal koncom februára v Prahe. Mladý český režisér má na konte okrem iného spolupráce s Darou Rolins či s Rytmusom. 

Po hudobnej stránke skladbu zastrešil Majkov dvorný producent DJ Grimaso, ktorý k údernému textu zvolil minimalistický podklad s klavírnymi prvkami a vytvoril tak signifikantný hudobný kontrast. „Hudbu sme robili spoločne v našom novom štúdiu. Dostal som základné indície, ako by hudba mala vyzerať, akú by mala mať atmosféru a vznikala priamo pred Majkom, úplne freestylovo. Bol to čisto kreatívny proces – Majk písal text a ja som išiel od bicích až po melódiu. Málokedy tvoríme takto spolu. Často mám hudby vyrobené a už len vyberáme. Toto bol v podstate experiment a funguje to,“ prezradil zaujímavé zákulisie vzniku skladby Grimaso.   

„Tento sound a celý tento štýl je pre mňa akoby taký návrat späť k Majkovým koreňom,  ako bol mixtape Mladý rebel alebo ešte pred ním skladby ako Byť či nebyť – je to vyslovene taký ten undergroundový sound. Nie je tam cítiť mainstream, je to viac-menej čisto hip-hopová záležitosť,“ opisuje Grimaso svoj pocit z aktuálneho Majkovho umeleckého obdobia.

Úspešný raper sa netají tým, že momentálne prežíva jedno z najspokojnejších období vo svojom pracovnom i súkromnom živote. Na aktuálny rok si pre fanúšikov pripravuje jednu z najaktívnejších sezón svojej doterajšej kariéry – hudobný mix sólových projektov i spoluprác so svojou domovskou formáciou H16. „Cítim, že 2020 bude jeden z najplodnejších rokov, aké som kedy mal,“ dodáva na záver.   

Singel Spirit Animal vychádza pod hlavičkou vydavateľstva Spirit Music Label a od 13. marca je dostupný na všetkých digitálnych platformách.  

Viac info:  www.majkspirit.sk  |  www.instagram.com/majkspirit  |   www.facebook.com/MajkSpirit

Zdroj: SOUL FOR SHOW