MAJK SPIRIT PREDSTAVUJE SVOJ ŽIVOTNÝ ALBUM “nový čLOVek 2.0”

Majk Spirit vydáva dlho očakávaný album  „nový čLOVek 2.0″. Jeho už v poradí jedenásty štúdiový album nadväzuje na jeho sólový debut Nový človek z roku 2011, ktorý sa stal ikonickým dielom československej hudobnej scény. Album „nový čLOVek 2.0″ vyjde už tento piatok, 1. decembra 2022 a v jeho skladbách opäť nájdu ľudia osobné aj spoločenské témy. O čom svedčí aj titulný videoklip SavageS, ktorý dropol Majk deň pred oficiálnym vydaním albumu.

Výnimočné schopnosti pri práci so slovami radia Majka Spirita medzi najvýraznejšie osobnosti hudobnej scény. Už vydané single z nového albumu opäť predznamenávajú textovú hĺbku a tematickú rozmanitosť. Fanúšikom hlbokých textov ponúka hudobný zážitok plný emócií a autentickosti. Pred vydaním albumu ich Majk Spirit predstavil päť. Každý z nich ponúka pohľad do rôznych aspektov jeho života a osobnostného aj umeleckého vývoja.

„Album sa volá ‚nový čLOVek 2.0′, takže je hlavne o láske. V jednej mojej skladbe zaznie: ‚Láska je všetko, čo potrebuješ, nič nové pod slnkom‘. Myslím, že robiť to, čo milujeme je to najlepšie, čím môžeme prispieť tomuto svetu,“ uviedol Spirit k názvu albumu a jeho koncepcii.

Na názov „nový čLOVek 2.0“ priamo nadväzuje aj obal CD s fotkami od fotografa Branislava Šimončíka – na jednej strane je totiž fotka Majka Spirita a na druhej strane je jeho trojročá dcérka Aria. Spoločne s manželkou Máriou sa nedávno presťahovali do Prahy, čo tiež symbolizuje novú Spiritovu etapu. Fanúšikovia Majka Spirita môžu očakávať, že „nový čLOVek 2.0“ bude predstavovať ďalší míľnik v jeho umeleckej kariére.

„Som rád, keď za mňa hovoria výsledky. Pri mojich veľkých sólových albumoch si dávam záležať, aby som ideálne predčil očakávania, o to viac pri tejto doske, pretože Nový človek v roku 2011 mal veľký úspech. Myslím si, že je to kvôli jednej veci, na ktorú som extrémne pyšný, a ktorú si dovolím povedať, že viem najlepšie z celého Česka a Slovenska – moje albumy majú silu transformovať a zmeniť život na lepšie. Všetky kľúče, ktoré k tomu poznám, sú na tomto albume,“ dodal Spirit.

Album predstavil netradičnou formou a vo výnimočných priestoroch. Do krásneho barokového refektára Dominikánskeho kláštora v Prahe pozval svoju rodinu, priateľov a kolegov na spoločné počúvanie albumu. / Refektár je spoločná jedáleň mníchov v kresťanských kláštoroch, alebo rehoľných domoch, ale aj v iných sakrálnych stavbách./

Nezabudol ani na svojich fanúšikov, ktorí akciu mohli naživo sledovať prostredníctvom sociálnych sietí.

Na albume „nový čLOVek 2.0“ spolupracoval s umelcami ako H16, Ben Cristovao, Separ, Momo, Dorian, Alan Murin, Dame a ďalšími. Album sľubuje nielen vynikajúce texty, ale aj skvelé hudobné aranžmány a zvukovú pestrosť. Majk Spirit spojil sily aj s vynikajúcimi producentmi ako Hellion, Grimaso, Abebeats, Jerry Lee, SpecialBeatz, Double, Übeatz, Maxo Šramek, Marek Šurin a ďalší.

Album „nový čLOVek 2.0“ vychádza v piatok 1. decembra 2023 na všetkých hlavných hudobných platformách.

No s novým albumom, predstavil aj jediný natočený vizuál ku skladbe z tohto hudobného konceptu a to k skladbe SavageS od režiséra Adama Pavelku.

“SavageS je podľa mňa jeden z najlepších songs v mojej kariére! Vznikal v priebehu niekoľkých rokov..postupne..každá veta má deep význam, ani slovo navyše..je to moja “Posledná večera”, moja “socha Davida”. Neni možné na prvé vypočutie pochopiť a precítiť všetko, čo v tej skladbe je. Užite si tento môj masterpiece. Zdravím všetkých mojich savages”, odkazuje ku skladbe Majk Spirit na svojich sociálnych sieťach.

Okrem svojej hlbokej výpovede, Majk prezradil, že song vznikal už pred 3 rokmi na Zanzibare, kde úvod v začiatku skladby sú hlasy originál Maasaiov, ktorých si nahral na telefón. O rok nato začal písať text a o rok nato poslal “sampel” Grimasovi, aby z toho spravil beat.

“Povedal som mu, že to píšem ako životný song a Grimo sa nezaprel a spravil z toho fakt, že masterpiece beat. SavageS neni ani zďaleka najľúbivejší song na albume, skôr naopak. Je tak pravdivý a priamy až sa možno pre niekoho ťažko počúva. Fly alebo realMan má oveľa väčší hit faktor, ale naschvál som vybral SavageS lebo tento album ako aj to najlepšie z mojej tvorby neni o tom, že vám dávam, čo chcete počuť, ale že dávam to, čo si myslím, že práve najviac potrebujeme. A myslím, že teraz najviac potrebujeme zrkadlo…sme rozdielni zvonku, ale rovnaké skeletons”, dodáva ku jeho najsilnejšej skladbe Majk Spirit.

Majk Spirit – CD nový čLOVEk 2.0 – RUKAHORE SHOP
https://youtu.be/wnykUMUB_nE?si=rTmmfCNn3xXXsXF7
Majk Spirit (@majkspirit) | Instagramový profil
https://www.facebook.com/MajkSpirit

Zdroj: PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ
Foto cover: Braňo Šimončík, Majk Spirit