MAJK SPIRIT má naozaj nos na talenty! Najaktívnejšia z HLASU Československa je jeho chránenkyňa – VeronikaS.

V poslednej sérii HLASU Československa zaujala svojím spevom najprísnejšieho porotcu, Majka Spirita. Ten ju nielen počas šou ale aj po jej skončení prijal pod svoje ochranné krídla – a zveril ju do rúk svojho vlastného tímu SPIRIT MUSIC LABEL.

Veronika Strapková sa tak stala dôkazom toho, že tým najvýraznejším talentom porotcovia speváckych súťaží niekedy naozaj pomáhajú aj po vypnutí kamier a po skončení veľkých šou. Pod vedením nového manažmentu vlani vydala dva neprehliadnuteľné single What Can I Tell You a Blinfolded. Dnes predstavuje tretí singel AMA BE.

Čo vlastne znamená Ama be?

Ama be je slangový vyraz, ktorý sa používa na označenie toho, čím sa rozhodneme, že chceme byť (čím budeme). Američania tento výraz píšu v tvare I´mma be, no ja som ho poupravila na slangové Ama be, čo sa mi viac páči a príde mi jednoduchšie a zrozumiteľnejšie,“ vysvetľuje Veronika na margo názvu skladby v slangovej angličtine, ktorý poprvýkrát zachytila z úst americkej divy Beyoncé. „Prvýkrát som ho zaregistrovala u Beyoncé, keď rozprávala o tom, ako si predstavuje svoj album – že chce byť úprimná a chce doň dať svoju dušu: „I´mma be Honest.“ Predstava byť úprimný sa mi zapáčila, a tak som si to začala spievať a neskôr som k tomu dopísala text, v ktorom som vetu „I´mma be honest“ obmenila na „I´mma be me“, pretože naozaj úprimní sme vtedy, ak sme úprimní k sebe – ak sme sami sebou,“ prezrádza speváčka, ktorá je zároveň 100 percentnou autorkou textov všetkých svojich piesní.  

small_RP1A6211

Mníška čítajúca 50 Shades of Grey? Aj tak môže vyzerať protest proti stereotypom

„Ama be je teda o tom, že prijímam to, kým som, že je to o.k., že všetko, čo som zažila, ma formovalo a dnes na základe toho kráčam ďalej,“ vysvetľuje Veronika ideu piesne, ktorej vizuálne stvárnenie zverila čoraz vyhľadávanejšiemu mladému režisérovi Michalovi Nemtudovi. „Páči sa mi Michalova práca a jeho energia, je veľmi kreatívny. Na námete klipu sme pracovali spoločne. Ja som prišla s konceptom, a témou, s tým, čo by som chcela povedať a ako a Michal to celé upresnil,“ opisuje vznik videoklipu, v ktorom sa snaží poukázať na stereotypy vnímania ľudí na základe vonkajších znakov, vyplývajúcich z pohlavia, veku či oblečenia. „Chceme tiež  ukázať, že ak sa ľudia začnú správať nestereotypne, môžu stále ostať sami sebou. Baletka bude baletkou aj keď si oblečie koženú bundu. Mníška nemusí byť „jednofarebná“. Je mníškou a zároveň je ženou. Je oboje. Žije v celibáte, ale vnútri je stále ženou. Aj keď vieme, že mníšky si asi neprečítajú eroticky ladené knihy, ale cez notoricky známu knižku chceme poukázať na ich ženskosť a na to, že mníšsky habit je len ich časť,  nie celok. Že jednoducho všetci môžeme byť sami sebou a nie zosobnením stereotypu ako nás vníma okolie.“

Dva hudobné domovy – jeden spoločný cieľ

Najnovší videosingel Ama be sa zrodil rovnako ako Veronikine dva predošlé single pod ochrannými krídlami vydavateľstva Spirit Music Label, ktoré sa stalo speváčkiným novým hudobným domovom po ukončení jej účinkovania v speváckej šou HLAS Československa. „Spirit Music mi dalo šancu, cítiť sa niekde ako doma. Vďaka môjmu manažérovi Máriovi Bihárymu som sa osobne zoznámila s kultúrou, ktorá sa mi vždy páčila. Bola som spievať na Black Tour, a začala 

som nahrávať aj s hip – hopovými producentmi, vďaka čomu som sa zase posunula niekam inam. Cítim sa tam dobre a úplne prirodzene. Nikto sa ma nesnaží zmeniť, snažia sa mi pomôcť, ukázať mi cestu. Vždy si ju, však musím prejsť sama. Inak by to nebolo správne,“ rozpráva Veronika,  ktorej  druhým hudobným domovom sa stalo nahrávacie štúdio Downtown Artist v centre Londýna, kde nahráva všetky svoje piesne a v spolupráci s ktorým tvorí svoje hudobné aranžmány. „Teraz tam nie som až tak často, keďže sa viac sústredím na pracovné povinnosti na Slovensku,  ale vždy, keď môžem, idem tam a niečo nahráme.“ Zdá sa, že v najbližších mesiacoch speváčka opäť strávi v Londýne viac času. Ešte tento rok totiž plánuje nahrať a vydať debutový album. Pred jeho releasom, však fanúšikov poteší ešte niekoľkými singlami. Chcem vydať ešte nejaké single a spraviť pár hudobných spoluprác, na ktoré sa veľmi teším,“ dodáva. 

www.facebook.com/veronikastrapkovaslovakia

Zdroj: SOUL FOR SHOW 2015
Foto: Kristiana Vavreková Photography