Magnetic Festival: Na květnový festival míří australská hvězda Will Sparks!

V České republice poprvé vystoupí jeden z nejlepších australských producentů, bez kterého by melbournská taneční scéna určitě nebyla dostatečně „bouncy“ a temný psytrance tak chytlavý.

Právě tyto a další styly jako progressive house nebo minimal Will Sparks mistrně kombinuje ve své aktuální produkci, kterou hudební kritikové označují jako „Sparksound“. Sami se o tom můžete přesvědčit 11. května 2018 v Praze v rámci třinácté edice Magnetic Festivalu.

Sám Will tvrdí, že to nebyla chyba, když zanechal školy, aby se mohl naplno věnovat hudbě, u které by prý zůstal i kdyby nikde nemohl vystupovat nebo by mu za vystoupení nikdo neplatil. Kdo ho někdy viděl při živém vystoupení, tak mu musí být jasné, že to není jen póza pro média, ale opravdová zpověď kluka, který se v 16 letech rozhodl jít svou cestou a po osmi letech může právem bilancovat své rozhodnutí, po kterém vzešlo mnoho skvělých a úspěšných tracků. Vědom si náročnosti svého oboru spustil vlastní label Bourne Recording, který pomáhá talentovaným (nejen) melbournským producentům dostat své skladby do mezinárodního povědomí. Druhým impulsem k založení byla i averze vůči velkým labelům, které mají nastavené kontrakty s umělci většinou tak nevýhodně, že jim tím spíše škodí, než aby jim vyloženě pomohly v kariéře. Mezi jeho vzory patří např. Afrojack, Deadmau5, A-Trak, Showtek nebo Axwell.

Od roku 2015 se pokaždé umístil v žebříčku DJ Mag Top 100 Djs, aniž by investoval jediný dolar do marketingu, jak to často dělají kolegové, kteří se honí za co nejlepším umístěním, aniž by na to mohli podložit dostatečně kvalitní produkcí.

Will Sparks je nepřehlédnutelná osobnost i svým vzhledem, který vychází ze zdravé stravy, sportovní všestrannosti a pravidelného cvičení. Jeho sportovní alter ego můžete sledovat také na samostatném profilu www.instagram.com/willsparksfit. Vstupenky na Magnetic Festival je možné zakoupit na www.ticket61.com a v síti Ticketpro.

Magnetic festival
11. 5. 2018, PVA Expo Praha
Vystupující: Axwell Λ Ingrosso, Will Sparks, Third Party, John Culter a další
www.magneticfestival.com
Předprodej: www.ticket61.com, www.ticketpro.cz

Zdroj: TS