Magický thrash metalisti Kruton plávajú na povrch.

Kapela Kruton z Prahy hrá melodic thrash metal a momentálne sa snaží pretlačiť sa medzi silnou konkurenciu s čerstvou doskou.

Album s magický názvom „3“ vyšiel začiatkom mája a chalani ho stihli natočiť za štyri dni, aj keď samotné práce trvali zhruba dva roky. Osvedčené metalové štúdio Shaark nesklamalo a chalani sa tešia z výsledku.

„Na konceptu jsme si dali opravdu záležet a chtěli jsme, aby deska měla opravdu dobrý zvuk. Jelikož jsme při nahrávání spolupracovali s profesionály, bylo k našemu překvapení vše hotovo za pouhopouhé 4 dny,“ hovorí spevák a gitarista Martex.

„Při tvoření se nám hlavně podařilo konečně dosáhnout stavu, kdy nemusíme ani moc mluvit a funguje jakási telepatie, kdy jsme všichni na jedné vlně, což je asi ze všeho vůbec nejlepší!“ teší sa líder kapely.

Kruton

Nahrávanie sa však neobišlo bez pár nepríjemností – napríklad spevák musel hlasovú indispozíciu liečiť plzenským pivom a vincentkou :)

Kruton vznikli v roku 2009 a po vydaní debutového albumu Lament a odchode basáka, čo je pri zložení kapely o troch ľuďoch celkom problém, sa po príchode novej posily začal postupne vytvárať nový, jednoliaty celok.

Číslo 3 je pre kapelu akýmsi spôsobom dôležité a aj to je dôvod, prečo ním pomenovali nový album.

A čo hovorí kapela Kruton o svojich plánoch? „Chceme oslovit co nejvíce publika skrze koncerty, natočit klip k nové desce a pokusit se z toho moře kapel, které jsou na dnešní hudební scéně, vyplavat napovrch a přitom zůstat věrni sami sobě a nesklouznout do komerční jednotvárnosti produkované mnohými ‘frčícími‘ kapelami,“ hovorí Martex.

Na záver dodáva, že hoci nový album vydali iba nedávno, už teraz majú rozpracovaný materiál na ďalšie hudobné dielko. To sa teda máme na čo tešiť!

Viac info o kapele Kruton nájdete na ich stránkach www.bandzone.cz/kruton alebo https://www.facebook.com/pages/Kruton/121898811162898

Zdroj: Eva Sjekelová