MADUAR presúva svoj mega koncert v NTC Aréne na nový termín – oslávi ním 30 rokov na scéne 

Fanúšikovia skupiny MADUAR sa už pomaly chystali na unikátnu show, ktorá sa mala konať koncom septembra v bratislavskej NTC aréne, členovia kapely sa ju však rozhodli presunúť o rok neskôr.

Nebudeme sa na nič vyhovárať, jednoducho sme sa na tento koncert nestihli pripraviť tak, ako sme si predstavovali. Uplynulý víkend sa totiž plánovanej generálnej skúšky nemohol zo zdravotných dôvodov zúčastniť jeden z kľúčových teamov a my sme sa dostali do situácie, že by sme nemali na koncert všetko odskúšané a doladené. Boli by sme tak odkázaní na občasnú improvizaciu, ktorá by mohla znížiť úroveň koncertu. A to si nikto z nás nechcel zobrať na triko, lebo všetkým nám záleží na tom, aby sme návštevníkom priniesli profesionálny 100% výstup.“ vysvetlil Juraj Matyinko.

Je to pre nás nová skúsenosť, z ktorej sa musíme poučiť. Pri takto náročnej produkcii si jednoducho musíme nechať na prípravu výrazne viac času, ako sme zvyknutí a mať v zálohe rezervu pre podobné situácie, ako sa stala teraz. Na jednej strane nás to samozrejme mrzí, na druhej nám to však dáva možnosť pripraviť celý koncert ešte lepšie a dotiahnuť každý jeden detail. Navyše to môžeme spojiť s oslavou nášho 30. výročia na českej a slovenskej hudobnej scéne, čo je úplne skvelé. Síce si na to naši fanúšikovia budú musieť počkať, ale bude to stáť za to. Už teraz môžem prezradiť, že počas doterajších príprav sme mali v určitých momentoch doslova zimomriavky. Natoľko emotívne sú niektoré časti tohto showprogramu, takže ľudia sa majú na čo tešiť.„, doplnil Ladislav Matyinko.

Časový priestor, ktorý sa vytvoril zmenou termínu, chcú bratia Matyinkovci využiť mimoriadne aktívne. Celý rok 2024 sa bude niesť v znamení osláv 30 rokov od vydania prvého albumu I Feel Good, ktorých hlavným motívom bude jedinečný koncertný príbeh Maduaru s názvom SHOW How Mad U Ar. Najprv v zjednodušenej podobe v rámci jarnej koncertnej šnúry po slovenských kultúrnych domoch, následne v rozšírenejšej na letnom turné po amfiteátroch.

Na žiadnom z týchto koncertov nebudú chýbať silné emócie, nostalgické momenty, špeciálni hostia či skvelá multimediálna show. Vďaka spektakulárnej laterne magice, kombinujúcej živý koncertný prejav s filmovou produkciou sa totiž nemožné stane skutočnosťou. Tie najväčšie hity Maduaru ako Hafanana, Do It, Anjel, I Feel Good či Mystic Party zaznejú v pôvodných zostavách a s originálnymi hlasmiBarbary Haščákovej, Erika Arestu, či Anny-Katariny Schatzl, čím sa návštevníci koncertu vrátia na 2 hodiny v čase a budú si môcť opäť vychutnať atmosféru 90. rokov na vlastnej koži so všetkým, čo k tomu patrí. Pre tých, čo sa chcú navnadiť, odporúčame doterajšie koncertné záznamy na maduarskom Youtube kanáli – napr. minuloročný Open Air na amfiteátri v Rimavskej Sobote.

Všetko to samozrejme vyvrcholí v septembri na už spomínanom mega koncerte v bratislavskom Národnom tenisovom centre, kde okrem plnohodnotnej verzie programu čaká fanúšikov aj výnimočná scéna navrhnutá svetovou slovenskou firmou Kvant. 28 metrov dlhá LED stena vo výške 3-poschodí, kinetická show použitá prvýkrát na koncerte v Čechách a na Slovensku, či laserová show, sú zárukou toho, že koncertný príbeh dvoch bratov im prinesie neopísateľné momenty, aké nenájdu na žiadnom 90s festivale.

Nechajte sa preto unášať príbehom, ktorého ste aj vy boli súčasťou, v novom termíne 20.9.2024 v NTC Aréne, Bratislava. Vstupenky začínajú od 29 € a sú dostupné na Predpredaj.sk

Už zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.

Zdroj: TS