MADE OF METAL 2015 – Druhá várka tvrdého metalu.

Aj tento august sa v Hodoníne, len na skok od Slovenských hraníc, uskutoční festival, ktorý má názov doslova ušitý na mieru. Made of Metal, alebo teda, várka skutočne poriadne metalovej hudby počas plných troch dní. Druhý ročník MOM odštartuje 14. augusta snáď s ešte väčším nadšením, ako minulý rok. A už len podľa doteraz predstavených kapiel, ktoré v Hodoníne vystúpia, si to netreba nechať ujsť.

Prvou kapelou na tohtoročnom Made of Metal, ktorú organizátori predstavili, je power metalová banda GLORYHAMMER. Nie sú len známi svojim spevákom, ktorý je vždy odetý v preňho už popisnom zelenom „brnení“, ktoré nápadne pripomína chrobáka. Ohromnej popularite, ktorá stále rastie, sa tešia od roku 2013 po ich debutovom albume Tales from the Kingdom of Fife. Na pódiu v horúcich augustových dňoch budú zvádzať boj s čarodejníkom Zargothraxom a uvádzať nás do sveta plného mágie.

Prvým oznámeným headlinerom Made of Metal 2015 je ale kapelka AMORPHIS. Títo fínski progresívni metalisti prídu do Čiech po takmer dvojročnej pauze a na MOM privedú exkluzívnu show Tales From the Thousand Lakes, ktorá vznikla k 20. výročiu vydania rovnomenného albumu.

Ďalšou perfektnou kapelou a headlinerom, ktorý vystúpi na MOM bude holandská kapela EPICA. Túto bandu by si nemal nechať ujsť žiadny skutočný milovník symfonického metalu a už teraz nám je jasné, že sa postarajú o ohromnú show. Oslavujú totiž 12 rokov od začiatku svojho pôsobenia!

Rakúski démonickí BELPHEGOR patria medzi legendy toho najtemnejšieho metalu a taktiež sa so svojou exkluzívnou výročnou show plnou kulís a efektov objavia práve na pódiu Made of Metal. Jednými z co-headlinerov budú aj fínski bojovníci TURISAS, kapelka, ktorá funguje od roku 1997 a má na svojom konte štyri albumy či nórska gothic-metalová TRISTANIA, ktorá patrí práve k zakladateľom tohto symfonického žánru.

Okrem týchto perfektných kapiel, ktoré zaručene dotiahnu do Hodonína tisícky fanúšikov sa tam objavia aj nemeckí búrkoví bojovníci, STORMWARRIOR so svojou kombináciou energickej heavy-metalovej hudby a severskej mytológie v unikátnej show, MÅNEGARM, severská kapelka a zakladatelia pagan metalu či talianski pagan metalisti FOLKSTONE, ktorí kombinujú tvrdú hudbu s tradičnými nástrojmi ako harfou, gajdami a píšťalkami.

No aby sme nezostávali len pri zahraničných kapelách, treba predstaviť aj domácu scénu a tú slovenskú, ktorá posilní už aj tak skvelý line-up druhého ročníka Made of Metal. K nej jednoznačne zaraďujeme moravskú kapelu FORREST JUMP či MADGOD, ktorí rozšíria už tak široký záber žánrov o metalcore. A zatiaľ prvou oznámenou slovenskou kapelou, ktorá vystúpi na MOM 2015APRIL WEEPS, ktorí majú za sebou už radu koncertov napríklad v spoločnosti Xandrie. Nechajme sa teda strhnúť ich atmosférickým metalom doplneným o hlasy dvoch skvelých spevákov.

Na tohtoročnom Made of Metal sa teda máme na čo tešiť a podľa slov usporiadateľov toto rozhodne nie je všetko. Podpisovanie ďalších zmlúv je v plnom prúde a keďže do augusta je času ešte dosť, veríme, že nás ďalšími kapelami pozitívne prekvapia.

Unknown

Zdroj: Radakcia GREGI.NET