Lunatic Gods chystá album. Inšpiráciou je Turiec.

Slovenská folk/blackmetalová kapela Lunatic Gods prichádza s novým klipom a na rok 2016 chystá album, ktorý bude inšpirovaný jej rodným Turcom.

Kapela Lunatic Gods v čase zimného Slnovratu predstavila svoj nový videoklip k piesni s názvom Kračúň. „Zimný slnovrat je tajomný čas, ktorý nás núti aspoň na chvíľku sa zamyslieť a zastaviť. Mám tieto dni veľmi rád. Naši predkovia a slovanské národy práve v tieto dni slávili životodarnú energiu Slnka, prestali mať strach zo zimy a tešili sa z pribúdajúcich lúčov. Či chceme alebo nie ich energia v nás pretrváva dodnes. Preto v tieto dni, kedy sa rodí nová podoba Slnka, cítime akési silnejšie puto k rodine, tíšime hádky a spory a máme k sebe akosi bližšie. Náš spevák Emko, kráčajúci v klipe lesmi a chotármi nášho rodného kraja, akoby toto všetko vyjadil. V tých záberoch je priam stelesneným pokoja a radosti zo života,“ hovorí gitarista Luboslav, ktorý pridáva aj pár slov k chystanému albumu s pracovným názvom Muzika z turčianskych lesov a lúk.

lunatic gods

Nápadov je veľa, v kapele aktuálne vládne úžasná tvorivá atmosféra, piesne nám rastú pod rukami a ja mám z toho obrovskú radosť. Do muziky sa snažím dostať všetky svoje pocity, ktoré mnou hýbu zakaždým, keď sa hrdo pozriem na kopce Veľkej i Malej Fatry. Kraj, v ktorom žijeme, je pre nás tá najsilnejšia inšpirácia! Táto zem je naša matka, bez nej by nebolo národa ani nás.“

Po úspešnom, v koži balenom, CD Slnovraty chystá kapela Lunatic Gods opäť niečo špeciálne. „Bude to kniha fotiek, ktorá bude súčasťou nového albumu a bude plná prác od nášho perkusionistu a tympanistu Janíka. Zábery vznikli na jeho potulkách po turčianskej záhradke. Pár fotografií bude aj od ostatných členov kapely. Všetci sa radi túlame po horách, je v nich ukrytá naša minulosť a púť našich predkov. A práve tí verili, že skaly sú kosti matky zeme, tráva jej vlasy a rieka jej žily,“ dodáva gitarista Luboslav. Nové CD kapela plánuje nahravať v priebehu roka 2016.

„Uvidíme, ako to pôjde, nie je kam sa náhliť. Po všetkých tých rokoch naháňania sa za najlepším zvukom gitár, bicích či masteringom, ktorý tlačí, som si zrazu uvedomil, že najdôležitejšia je práve atmosféra. A tú nedosiahneš ani v najdrahších profi štúdiách. Prichádza len s pokorou, pokojom a keď v kapele panuje priateľstvo. Vtedy sa aj hviezdy zvyknú spojiť do správneho znamenia a muzikantské duše sa rozozvučia a súznia. Pevne verím, že na 7. albume Lunatic Gods práve toto budú fanúšikovia cítiť,“ dodáva Luboslav.

Zdroj: Nikoleta Kováčová