Lukostrelecké hry: 1. septembra na hrade Červený Kameň!

Nezabudnuteľné pocity, návrat do čias legendárneho Robina Hooda a skvelé zakončenie letných prázdnin pre deti aj dospelých, to všetko ponúka návštevníkom veľký hrad v malých Karpatoch – Červený Kameň. Takýto výnimočný zážitok pre celú rodinu prináša ďalšia novinka sezóny – Lukostrelecké hry.

V prvý septembrový deň sa na Červenom Kameni vďaka rôznym zábavným a nezvyčajným aktivitám spojí minulosť so súčasnosťou. Návštevníci sa nielen zoznámia s tradičnými a modernými olympijskými lukmi, ale tiež si budú môcť pod dohľadom skúsených inštruktorov vyskúšať streľbu z historických zbraní tak, ako ju poznali ľudia od nepamäti. K dispozícií budú rôzne druhy historických lukov, stredovekých kuší, slamených terčov, terčovníc a šípov. Okrem toho bude možné zažiť simuláciu poľovačky s lukom na 3D figuríny zvierat v životnej veľkosti, ako napr. kačice, srny, muflóny, vlky, dokonca i medvede. Skúškou obratnosti a schopnosti predvídať súperove kroky budú gladiátorské súboje.

K ďalšiemu sprievodnému programu Lukostreleckých hier budú patriť šermiarske vystúpenia a hod oštepom na figurínu rímskeho či tureckého vojaka. Príďte si teda vyskúšať svoje lukostrelecké schopnosti a prežite pocity skutočného lovca. Toto podujatie pre Vás pripravili spoločnosť Have Fun a Slovenské národné múzeum – Múzeum Červený Kameň.

Názov podujatia: Lukostrelecké hry
Miesto konania: SNM – Múzeum Červený Kameň, Hrad Červený Kameň
Termín: 1. september 2011

Lukostrelecke hry

Zdroj: SNM – Múzeum Červený Kameň
Publikoval: Redakcia GREGI.NET