Ľudovo – popová kapela Koňare predstavuje svoj autorský hudobný darček Vianočné oblátky!

Skupina Koňare, známa hlavne svojou ľudovou tvorbou, prekvapila svojich fanúšikov autorskou skladbou “Vianočné oblátky” ladenou v ľudovo-popovom štýle. Skladba vznikla v spolupráci s hudobným producentom Lukášom “Koliom” Kolivoškom, s ktorým kapela pracuje, v rámci príprav nového albumu, na troch skladbách. Pieseň je plná pohodovej vianočnej atmosféry v kruhu rodiny a blízkych, v ktorej dôležitú úlohu zohrávajú deti a detský zbor, ktorý je počuť v druhej časti skladby.

“V septembri sme začali pripravovať náš nový profilový album kapely Koňare, ktorá sa v posledných rokoch hlavne venovala ľudovým piesňam a účinkovala ako doprovodná kapela Andera z Košíc. Pri tvorbe tohto nového albumu sme sa rozhodli repertoár rozšíriť o autorskú tvorbu, covery a Vianočné oblátky sme vytiahli zo šuflíka, oslovili sme Koliu ako producenta a pozvali sme si aj hostí, ktorí nám pomohli vytvoriť piesni tú správnu vianočnú atmosféru. A vianočná  pieseň je pre pestrosť albumu obohatením. Veľa kapiel urobí každý rok novú vianočnú pesničku. My sme si povedali, že urobíme prvú a zatiaľ poslednú a práve preto sme dali do nej to najlepšie z našich nápadov, ale stále ešte niečo tomu chýbalo no potom to prišlo. Často platí, že najlepšie riešenie je aj najjednoduchšie. Zapojili sme do nej aj naše deti. Vytvorili anjelskú náladu. Pri nahrávaní detských spevov sme zažili asi najviac zábavy a tej pravej predvianočnej atmosféry. Veríme, že touto piesňou odovzdáme ľuďom tú magickú silu, čaro Vianoc a to aj našim novým videoklipom k nej.” (dodáva kapela)

Autorom textu k piesni je Vladimír Puchala, ktorého si kapela vybrala v rámci novej spolupráce, autorom hudby Vladimír Žigmund a o hudobný aranžmán sa postarali členovia kapely Koňare (Peter Škerlík, Vladimír Žigmund) a hostia (Gabi Silvay, Rado Klein, Lukáš “KoljaKolivoška) svojimi hudobnými nápadmi. Videoklip dotvárajúci rodinnú vianočnú atmosféru skladby mal v rukách režisér Frenky Stružák z VIDIA Production.

Videoklip k skladbe Vianočné oblátky si môžete pozrieť na tomto LINKU.

TS pripravila: Andrea Sulovská, ALL ABOUT MUSIC
Foto: Vlastimil Slávik