Lucie Bíla vydáva trojalbum Diamond Collection. Výber obsahuje aj nikdy nevydané piesne.

Výnimočná edícia  „best of the best“ zaznamenává históriu kariéry najväčšej ženy v českej pop music.

Diamond Collection mapuje fascinujúci vzostup vyníkajúcej speváčky od začiatku 90. rokov, keď prvým sólovým albumom vytvoreným Ondřejom Soukupom a Gabrielou Osvaldovou zatienila všetkú konkurenciu a spolu s nimi si odniesla väčšinu hudobných ocenení až po najnovší počin z tohto roku, doposiaľ nevydanú „tanečnú“ Devátú vlnu.

Predslov k výberu napísal Luckin dlhoročný spolupracovník, skladateľ a hudobník Petr Malásek. Piesne sú na albumoch zoradené chronologicky. Sólová tvorba sa tak postupne prelína s muzikálovými highlights a ukážkami spolupráce s ďalšími umelcami. Okrem už spomínaného songu Devátá vlna, coververzie skladby Sober švédskej speváčky Loreen, je na kompilácii zaradená ešte jedna nikdy nevydaná pieseň – Můj život je role z komorného muzikálu Němcová!.

Výpravný digipack má špeciálnu povrchovú úpravu. Komplet vychádza 3. októbra. Tracklist a titulnú stranu obalu nájdete v prílohe.

Diamond Collection Lucii pokrstí Jiří Korn v pondelok 6. októbra  v Megastore Bontonland na pražskom Václavskom námestí, kde bude zároveň otvorená stála speváčkina expozícia.

untitled

 Zdroj: Warner Music