Lucie Bílá vydáva nový album s príznačným názvom „TA O MNĚ“. Zároveň predstavuje nový videoklip Mám ráda život.

Po viac ako troch rokoch od vydania albumu Hana sa Lucie Bílá vrátila do bratislavského štúdia Littlebeat, aby tu nahrala svoj nový štúdiový album Ta o mně. Prvý singel „Protože“, ktorý pôvodne vznikol ako darček k narodeninám jej partnerovi, sa stal rádiovým hitom, na YouTube sa držal v top trendoch a teraz má už takmer milión a pol vzhliadnutí. Speváčka tento týždeň predstavuje ďalšiu pieseň z nového albumu – singel  „Mám ráda život“ s klipom v réžii Terezy Kopáčovej a s kamerou Jana Malíře.

Prípravy na realizáciu albumovej novinky sa začali už pred niekoľkými rokmi. Album Hana z roku 2016 bol mimoriadne priaznivo prijatý hudobnou verejnosťou, bol ocenený platinovou platňou, a tak výber repertoáru a realizačného tímu k ďalšiemu albumu nasledoval hneď vzápätí po vydaní Hany. O absolútne mimoriadnom prístupe k realizácii tejto novinky svedčí skutočnosť, že sa vyberalo z viac než 40tich pôvodných piesní, z ktorých následne producenti s Luciou pripravili 23 demonahrávok, z ktorých sa nakoniec na album dostalo 13 najlepších. Dbalo sa nielen o hudobnú zložku, ale veľmi zásadne tiež o jednotlivé texty. Témy sú často spracované na priamy podnet Lucie Bílej, a tak je tu hlavným leitmotívom láska vo všetkých možných podobách a radosť zo života. Na rozdiel od Hany sa na novinke Ta o mně rozrástla základná autorská zostava Martin Šrámek, Andrej Hruška a Katarína Knechtová o ďalšie zvučné mená.

Medzi autormi sa objavuje taktiež napríklad až 3-krát zastúpený Marek Ztracený, momentálne jeden z najpopulárnejších českých spevákov a autor pesničiek pre ďalších úspešných interpretov. Napokon, hneď prvé dva single z albumu – „Protože“ a „Mám ráda život“ sú jeho autorské.

Nový album je naozaj „vymazlený“. Za dva roky som naspievala 23 pesničiek a z toho 13 tých naj prešlo poslednými úpravami producenta, aranžéra a majstra zvuku Martina ‚Maxa‘ Šrámeka a Andreja Hrušku. Vďaka tomu, že pesničky písali moji priatelia a ľudia, ktorí ma poznajú, je album ako moje rozprávanie o tom, na čo myslím, čo mi robí radosť, a čo ma naopak doháňa k šialenstvu. Obzvlášť pesničky od Mareka Ztraceného sú písané mojimi slovami. Stála za tým tona esemesiek i hodín telefonovania, ale predovšetkým Marekov obrovský talent pomenovávať veci pravými menami. Veľkú radosť mám i zo spolupráce s Janou Kirschner, ktorú mám veľmi rada, alebo z mladej talentovanej autorky Patricie. Album mi robí radosť, pretože rozpráva o mojom živote. Je to proste album o mne,“prezrádza speváčka.

Ďalším zásadným novým autorským pilierom albumu je dvojica Jan Vávra a Jana Infeldová zo skupiny Jananas. Na albume Ta o mně sa podieľajú ako na s humorom a nadhľadom poňatých pesničkách („3 dny“ a „Cirkus bude“), taktextom napríklad i na zásadnej emotívnej skladbe „Domov“, venovanej mamičke Lucie Bílej. Album obsahuje i ďalšie tri pôvodné piesne mladých autorov. „Nadechnou“ napísal a čiastočne i produkoval Marcell, spevák, skladateľ a producent z nastupujúcej novej vlny českého popu. Pesničkou „Léto“ prispela mladá slovenská speváčka Zuzana Mikulcová a skladbou „Nevěřím“ generačne spriaznená Patricie Fuxová. Záverečná nežná uspávanka „Pojď klidně spát“ je spoluprácou Jany Kirschner a ďalšieho zástupcu mladej generácie, textára Petra Soukupa. Album produkoval Martin „Maxo“ Šrámek, o mix sa postaral Andrej Hruška zo štúdia Littlebeat a mastering zastrešil Miroslav Chyška.

S novým albumom zároveň predstavuje Lucie Bílá i svoju novú značku výberovej kávy LB Coffee. „Verím, že vám káva vykúzli tú správnu atmosféru k počúvaniu,” dopĺňa Lucie Bílá o svojich novinkách.

Na 10. decembra pripravuje držiteľka množstva ocenení špeciálny vianočný galakoncert v pražskej O2 aréne. Už teraz je jasné, že pôjde  o jedinečnú šou. Nebude chýbať kapela Petra Maláska, Bílý zbor, symfonický orchester, 3D hologramy a prvýkrát naživo zaznejú piesne z nového albumu.

http://www.luciebila.com/
https://www.facebook.com/luciebila
https://www.instagram.com/luciebila

Zdroj: SOUL FOR SHOW