Lucie Bíla exkluzívnym hosťom celého Arakain Best of Tour 2012!

Rocková kapela Arakain slaví v tomto roce 30 let nepřetržitého fungování. U této příležitosti probìhne turné s názvem Arakain XXX – Best of Tour 2012, čítající čtrnáct koncertù po celé České republice. Exkluzivním hostem všech zastávek bude naše nejúspìšnìjší zpìvačka Lucie Bílá, která právì v Arakainu, v letech 1984 – 1986 začínala.

Dojde tak ke zmìnì oproti pùvodnímu plánu, kdy se Bílá mìla zúčastnit jen nìkolika vybraných koncertù.

„Pùvodní zámìr opravdu byl ozvláštnit každý z koncertù přítomností hosta nebo více hostù, protože se nedařilo sladit kalendář turné se závazky Lucky Bílé. Proto byla volba dalších hostù na místì, aby tam, kde nebude Lucie Bílá, nebyl fanoušek ochuzen o jistý atraktivní bonus! Postupem času se ale pracnou komunikací a obtížným přesouváním koncertù a aktivit všech stran podařilo zajistit, že termíny konečnì vyhovují obìma a mùžeme tak slíbit, že na všech koncertech bude Lucie Bílá jako exkluzívní host. My jsme rádi, protože jestli nìkdo k Arakainu nejvíc bytostnì patří, pak je to právì Lucie, která byla nìkolik let naší nedílnou součástí! Tím se hodnì vìcí vyřešilo a nemuseli jsme řešit další termínové kolize v případì dalších hostù. Koncert proto bude postaven především na ose Arakain – Lucie Bílá a každý další eventuální host bude jen bonusem navíc,“ říká k tématu hostù kytarista a zakládající člen Arakainu Jiří Urban.

ARAKAIN

Turné startuje už za necelé dva mìsíce, a právì na první koncert, který probìhne 9. března v KD Zámek v Polné u Jihlavy mizí vstupenky nejvìtší rychlostí. Následují pak například jihočeské Chyšky, dále Plzeň, Brno, Prostìjov, Pardubice, Smržovka nebo Ostrava.

Právì u koncertù v Plzni a Ostravì dochází k mírné zmìnì termínù oproti pùvodnímu plánu. Fanoušci se v Plzni dočkají už 14. března a v Ostravì 11. dubna. Oba koncerty začínají od 19 hodin. Kapela turné zakončí 28. dubna v DK Kladno.

Arakain tentokrát vystaví turné na zcela jiné koncepci, než, jak tomu bylo v minulých letech. Uvede jen jednu předkapelu a následovat bude tří hodinová show Arakainu, ve které fanouškùm představí společnì s Lucií Bílou to nejlepší za celých 30 let.

Nejúspìšnìjší zpìvačka České republiky v netradiční hudební poloze a metalová jednička ve spojení s popovou divou.

Termíny turné:
9.3. Polná u Jihlavy, KD Zámek
10.3. Chyšky u Milevska, KD
14.3. Plzeň, Šeříkovka
17.3. Zbiroh, Sokolovna
22.3. Brno, Semilasso
23.3. Prostìjov, Společenský dùm
31.3. Pardubice, Ideon
7.4. Smržovka, Parkhotel
8.4. Březolupy, Sportovní hala
11.4. Ostrava, Garage
14.4. Kardašova Řečice, KD
21.4. Strakoncie, Sokolovna
27.4. Klatovy, KD Družba
28.4. Kladno, DK Sítná

www.arakain.eu
www.luciebila.com
www.facebook.com/arakain
www.facebook.com/luciebila

ARAKAIN

Zdroj: Arakain
Publikoval: Redakcia GREGI.NET