Lucerna music bar místo diváků zaplnily vánoční stromky. Jsou přeci „Vánoce, ty vole“!

Pražským Lucerna Music barem se zase jednou nesla živá hudba a zpěv Báry Basikové. Vyhlášený pražský klub se totiž na jeden den stal dějištěm natáčení klipu skupiny Hrací skříň Praha. Ta se rozhodla v dnešní nepříliš veselé době sebe i své příznivce pobavit skladbou “ Jsou Vánoce, ty vole“  – coververzí notoricky známého hitu Love Is All Around od britské skupiny The Troggs, kterou v 90.letech znovu celosvětově zpopularizovali Wet Wet Wet a romantické komedie Richarda Curtise „Čtyři svatby a jeden pohřeb“ a „Láska nebeská“.

Hrací skříň Praha však pojala nahrávku s humorem sobě vlastním: „Nechtěli jsme být vulgární“, říká Michal Filip – spoluautor textu a majitel Lucerna music baru. „Oslovení „ty vole“ je zde použito v pozitivním smyslu. Chceme pobavit, naladit, ale nepřesladit, jako se to děje ve většině písní s vánoční tématikou,” dodává Filip. Ke spolupráci na natáčení písně skupina oslovila Báru Basikovou: „Hrací skříň je mou velmi oblíbenou kapelou, se kterou si vždycky moc ráda zazpívám. Tenhle nápad vánočního songu jsem ihned uvítala,” řekla Bára Basiková, kterou v písni doprovází dětský pěvecký sbor Andílci. 

„Klip natáčel náš letitý kamarád Zdeněk Suchý a dostal do písně přesně ten lehoučký humor, který charakterizuje Hrací skříň a který v dnešní době všichni nutně potřebujeme!!!” dodává Basiková a její slova potvrzuje i Zdeněk Suchý: „S Bárou se známe od 16 let a i po těch letech mě bavila, nebere se vážně, to je cenné. Hrací skříň Praha je parta šílenců, kteří se chtějí vyřádit a udělají pro to cokoli. Tahle kombinace v době, kdy lidi ztrácejí nadhled, byla ozdravná.“

Videoklip “Vánoce, ty vole” má jedinou ambici – pobavit. A to se mu podařilo na výtečnou.

Zdroj: TS