LT-Fest vol. 2: 6. augusta v Litomìřicích!

První srpnový víkend se na okraji Litomìřic ponese v duchu extrémní muziky a mìsto opìt zaplaví metalová vlna. Bude se konat již druhý ročník jednodenní akce s názvem Lt-fest. Tentokrát se na scénì objeví převážnì české kapely, kterým ale dominují i formace ze zahraničí.

Kapela Saving Joshua pochází ze Švédska a na festivalu předvede kombinaci post-hardcoru, metalu a R&B. Tato pìtice vystupuje od roku 2008 a za sebou mají mnoho odehraných koncertù jak ve Švédsku, tak i v mnoha evropských zemí. Letos se v Čechách představí již podruhé.

Mezi hlavní kapely se rovnìž řadí zajímavý projekt z Dánska, který vznikl před deseti lety. The Psyke Project představí temnou a brutální odnož hardcoru, ovlivnìnou např. Converge, Neurosis nebo Norma Jean. Na podzim bude kapela nahrávat své již čtvrté album.

Až z Itálie přijedou posthardcoroví Rise Above Dead a předvedou své první oficiální EP z loňského roku. Hudba je doplnìna vizuální podívanou, které dominuje vynikající výtvarná práce. Rozhodnì nìco pro fanoušky temných, metalových ryfù.

Pìtičlenná partička z Berlína Placenta zahraje melodický death metal. Začínali jako punková kapela a po nìkolikaletém pùsobení na hudební scénì mají za sebou dvì alba a jedno EP a po celém Nìmecku odehráli již nespočet koncertù.

Jako další se představí Eskimo Callboy. Nemají nic společného s národy v arktické oblasti, ale rovnìž zavítají ze sousedního Nìmecka. Tahle zajímavá formace vznikla teprve minulý rok, i když pìtice slavila úspìchy již se svými starými kapelami. Chytlavé melodie, pìkná dávka elektra a v neposlední řadì drzé texty jsou hlavní vizitkou této mladé kapely.

Dále přijedou belgičtí Planey. U nás již letos zahráli v rámci minitour s kapelou Martyr Defiled, kde podali opravdu skvìlý výkon.

A do Litomìřic si opìt přijedou zahrát plzeňští Shogun Tokugawa, až z Moravy zavítají deathcoroví Smashed Face, či z opačného konce žatečtí Beautiful Cafillery. Z Liberce přijede postharcorová partička Attic Vanity spolu s kapelou Drom (black/emo/hardcore) a z Prahy se představí progresivní The Blackstone Chronicles a postharcore Marina. Na festival to nebudou mít daleko litomìřičtí Anarchuz, Keep On Rotting, Ignorance, Clam De, Anime Torment, či nejmladší kapela Patapon, jež se pyšní vìkovým prùmìrem 9 let.

Místo konání: areál výstavištì Zahrada Čech, Litomìřice. Kapely zahrají na jednom podiu, k dispozici bude zastřešený pavilon s kapacitou cca 1000 lidí.

Mimo hudební vyžití je připravená bike exhibice, fireshow atd. K dispozici budou také stolní fotbálky, skákací hrad, workshopy, merchandise kapel či novì přednášky o zdravém životním stylu. Po celý den bude pro návštìvníky připravena veganská/vegetariánská strava z eko-farem z okolí Litomìřic.

Začátek akce je naplánován na 09:00 hod a skončí ve 02:00 následujícího dne.
Předprodej bude zahájen v síti Ticketstream za zvýhodnìnou cenu 200,- Kč nebo na místì za 250,- Kč
Dìti do 12-ti let v doprovodu dospìlé osoby a ZTP/P mají vstup zdarma.
Areál festivalu je bezbariérový.
Více informací najdete na webu www.lt-fest.cz

ltfest

Zdroj: EMOCEANS booking
Publikoval: Redakcia GREGI.NET