Lovec Eštébákov zbaví planétu červenej invázie!

23 rokov po páde komunizmu, 19. januára 2012, bude mať v bratislavskom Štúdiu 12 premiéru multimediálno-divadelný akčný 3D thriller Lovec Eštébákov. Ján Slovák ako Arnold Stallone sa ocitá uprostred spletitých intríg pohrobkov Štátnej tajnej bezpečnosti, ktorých vedie jeho nemesis Generál Lehotovič.

Lovec Eštébákov je na doskách Štúdia 12 už druhým kolektívnym projektom tvorivej skupiny Pacientárium. Svojim spracovaním nadväzuje na úspešnú divadelnú hru Plán B z Vesmíru. Najnovšie predstavenie Lovec Eštébákov je poctou akčným kasovým trhákom 80. a 90. rokov a zároveň sa vyjadruje k večnej téme strednej a východnej Európy – konečne zúčtovať s eštébáckymi praktikami v našej spoločnosti.

V predstavení okrem Jána Slováka ďalej hrajú: Romana Maliti, Emil Lehota, Jakub Sigmund, Viktor Sedlár a Zuzana Kulichová. V hosťujúcich úlohách sa objavia Ibrahim Maiga ako prezident Spojených štátov amerických a Koloman Kertész Bagala ako tajný agent Paul. Kostýmy pre hercov navrhla a vyrobila víťazka Brillance Fashion Talent´10, Milota Krajinčáková.

Mliečne zuby sú laboratóriom súčasnej drámy Štúdia 12. Vznikli na jar 2007, ako spoločná aktivita Divadelného ústavu a Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Ambíciou projektu je podporovať realizáciu nových projektov, ako aj iniciovať písanie nových divadelných textov a obohatiť celkovú súčasnú tvorbu v oblasti performatívnych žánrov.

Pacientárium je stratová dezorganizácia, ktorá sa venuje výrobe krátkych filmov, videoklipov, sociálnokritických dokumentov a animácií. Taktiež hovorí ÁNO trashovej kultúre, mystifikácii, punkovému videu, lo-fi tvorbe, Stevovi Fossetovi a hračkám z ružového plastu.

www.facebook.com/lovecstb
www.studio12.sk

Lovec Eštebákov

Zdroj: Lukáš Sigmund
Publikoval: Redakcia GREGI.NET