Lovec Eštébákov posledný krát v Štúdiu 12.

Multimediálno-divadelný akčný 3D thriller Lovec Eštébákov bude mať 15.júna 2013 v bratislavskom Štúdiu 12 derniéru. Predstavenie je poctou akčným kasovým trhákom 80. a 90. rokov a zároveň sa vyjadruje k večnej téme strednej a východnej Európy – konečne zúčtovať s eštébáckymi praktikami v našej spoločnosti.

Lovec Eštébákov je na doskách Štúdia 12 už druhým kolektívnym projektom tvorivej skupiny Pacientárium. Predstavenie je koncipované ako „divadelné kino“ a obsadením kombinuje profesionálnych hercov s nehercami.

Aj derniéra Lovca Eštébákov je spojená s premietaním krátkeho dokumentárneho filmu Hviezda, opisujúceho životný príbeh Jána Slováka, 55-ročného zvárača z Doprastavu, ktorého od malička fascinovalo herectvo. Jeho túžba sa začala napĺňať, až keď sa stal členom ochotníckeho divadelného súboru. Aj tento malý herecký úspech mu umožnil splniť si svoj veľký sen. Mimo predstavení v Štúdiu 12 bola Hviezda premietaná na viacerých prestížnych filmových festivaloch (Palm Springs Short Fest, DocuFest Atlanta (USA), Black Nights Film Festival (Estónsko)) a získala viacero ocenení, naposledy druhé miesto “Audi preis” na 20min|max International Short Film Festival v nemeckom Ingolstadte. Diváci budú mať možnosť vidieť tento film v kombinácii s predstavením posledný krát. Samotný film potom uvedie na jeseň do kinodistribúcie Asociácia slovenských filmových klubov.

V predstavení okrem Jána Slováka ďalej hrajú: Liana Meszárosová, Emil Lehota, Jakub Sigmund, Viktor Sedlár a Zuzana Frňková. V hosťujúcich úlohách sa objavia Ibrahim Maiga ako prezident Spojených štátov amerických a Koloman Kertész Bagala ako tajný agent Paul. Kostýmy pre hercov navrhla a vyrobila víťazka Brillance Fashion Talent´10, Milota Krajinčáková.

Zdroj: Lukáš Sigmund