Lovec Eštébákov: Miniturné divadelného predstavenia!

23 rokov po páde komunizmu, 21. a 22. marca 2012, bude mať multimediálno-divadelný akčný 3D thriller Lovec Eštébákov turné po slovensku. Predstavenie je poctou akčným kasovým trhákom 80. a 90. rokov a zároveň sa vyjadruje k večnej téme strednej a východnej Európy – konečne zúčtovať s eštébáckymi praktikami v našej spoločnosti.

Po piatich bratislavských a dvoch nitrianskych predstaveniach sa Lovec Eštébákov v rámci miniturné zastaví aj v Žiline a Trenčíne. 21. marec zažije kultúrne centrum Stanica záriečie návrat Jána Slováka, tento krát v roli Arnolda Stalloneho. Spolu s ním sa ocitneme uprostred spletitých intríg pohrobkov Štátnej tajnej bezpečnosti, ktorých vedie Generál Lehotovič. 22. marca sa Lovec Eštébákov zastaví v kultovnom trenčianskom Klube Lúč.

Pred oboma predstaveniami bude premietnutý aj krátkometrážny dokumentárny film Hviezda. Režisér Andrej Kolenčík v ňom zobrazuje civilný rozmer herca Jána Slováka a jeho lásku k divadlu, čo dáva v kontexte s predstavením Lovcovi Eštébákov nový rozmer.

V predstavení okrem Jána Slováka ďalej hrajú: Romana Maliti (v alternácii Liana Meszárosová), Emil Lehota, Jakub Sigmund, Viktor Sedlár a Zuzana Kulichová. V hosťujúcich úlohách sa objavia Ibrahim Maiga ako prezident Spojených štátov amerických a Koloman Kertész Bagala ako tajný agent Paul. Kostýmy pre hercov navrhla a vyrobila víťazka Brillance Fashion Talent´10, Milota Krajinčáková.

LOVEC EŠTÉBÁKOV
miniturné divadelného predstavenia
https://www.facebook.com/lovecstb
https://www.facebook.com/hviezdafilm
www.stanica.sk
www.klubluc.sk

Lovec
Hviezda

Zdroj: Lukáš Sigmund
Publikoval: Redakcia GREGI.NET