Lou Reed, Incubus, The Black Keys, The Kooks, Buena Vista Social Club & Omara Portuondo ozdobia rakúske festivaly!

Letné festivaly v susednom Rakúsko opäť potvrdili svoju povesť. Na pódiách desiatich letných podujatí sa predstaví celá plejáda nových i osvedčených hudobných mien. Centrom diania bude krásny areál vo Wiesene, ktorý sa počas leta stane domovom až šiestich výnimočýnch akcií!

Najväčší organizátor hudobných koncertov a festivalov v Rakúsku – Skalar Entertainment – predstaví toto leto spolu 10 festivalov. Tradičný štart sezóny bude patriť Nova Rocku, ktorý 8. až 10. júna pri Nickelsdorfe privíta kapely ako Metallica, Linkin Park, Evanescene, Slayer či Cypress Hill. Prvý júlový víkend budú zasa kroky milovníkov modernej tanečnej hudby smerovať do areálu Schwarzlsee pri meste Graz, kde našiel svoj nový domov Eristoff Tracks Urban Art Forms. Hoci k tomuto podujatiu organizátori zatiaľ zverejenili len tretinu programu, na plagáte ôsmeho ročníka už teraz svietia mená ako Justice, Skrillex, Pendulum, Noisia či Fritz Kalkbrenner. V rovnaký víkend čaká vo Wiesene aj premiéra celkom nového festivalu – Harvest of Art. Jednodňový benjamín, označovaný aj ako “Malé Frequency” láka na piatok 6. júla prvými menami – The Kooks a Glen Hansard. Hneď na druhý deň sa to isté miesto zmení na Lovely Days festival. Moderný indie-rock vystriedajú osvedčené hard a art-rockové legendy zo 70-tych a 80-tych rokov. Najväčším ťahúňom bude zrejme Lou Reed s kapelou, ale aj Ian Anderson (Jethro Tull), Ray Manzarek & Robbie Krieger (The Doors). Sobota 14. júla bude vo Wiesene patriť kvalitnému rocku. Festival Forestglade predstavil prvú hviezdu tohtoročného programu: Incubus.

Niet pochýb, že do programu pribudne ešte viacero kvalitných mien. Značka Nova Jazz & Blues od roku 2012 získala viac, než len spojenie s jedným festivalom. Týmto pojmom budú organizátori označovať aj vybrané klubové koncerty jazzových, bluesových, soulových či funkových umelcov počas roka. Vlajková loď – letný festival Nova Jazz & Blues – chce potvrdiť punc kvality a prvé zverejnené mená o tom svedčia: George Benson, Buena Vista Social Club & Omara Portuondo, Lizz Wright & Raul Midon aj Trombone Shorty. V auguste to bude horúce a nielen počasím. Už počas víkendu 10. a 11. augusta “zasmaží” Picture On festival v areáli Bildein kapely ako Jimmy Cliff, In Extremo, !Deladap, Leningrad Cowboys či Anti-Flag. Najväčší “prípek” však chystá tradičný vrchol letnej sezóny, jeden z najrešpektovanejších a najpopulárnejších festivalov v širokom okolí – FM4 Frequency! Brány akcie sa otvoria už 15. augusta na takzvaný Welcome day.

V nasledujúcich 3 víkendových dňoch sa tu na 7 pódiách predstaví vyše 100 rôznych kapiel a združení. V programe už teraz svietia klenoty ako Placebo, The Cure, Korn, The Black Keys, The Subways, Glaswegas, Magnetic Man či Modeselektor. Pre milovníkov reggae, ska a roots je pripravený Sunsplash reloaded festival, ktorý 25. augusta navštívia aj Gentleman & the Revolution, Mono & Nikitaman či Amadou & Mariam. Nuž, a tradičnú bodku za bohatým letom nakreslí Two Days a Week festival na prelomen augusta a septembra. Program, hoci ešte vzdialený a neúplný, už teraz ponúka kapely ako Flogging Molly, In Flames, Me first and the Gimme Gimmes, Heaven Shall Burn, H-Blockx, Broilers, Donots či Rožok. Vstupenky na všetky festivaly aj klubové koncerty Skalar music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim. K dispozícii je aj pohodlný nákup vstupeniek cez internet a na vybrané podujatia aj doprava autobusmi či mikrobusmi.

https://www.facebook.com/skalarmusic
https://www.skalarmusic.at/

Zdroj: SKALAR ENTERTAINMENT GmbH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET