LOTYŠSKÍ INDIE ROCKERI CARNIVAL YOUTH OPÄŤ NA SLOVENSKU A PREMIÉROVO V KOŠICIACH!

Lotyšskí indie rockeri Carnival Youth sú jednou z najúspešnejších a najuznávanejších kapiel pobaltského regiónu. Zahrali si už na maďarskom Szigete, poľskom Open’eri, britskom Great Escape, našom Grape festivale a uplynulú jar sa s novým albumom predstavili aj na dvoch koncertoch na Slovensku.

Budúci týždeň, 19. januára, zavítajú aj do košickej Tabačky v rámci tretej časti turné k novému albumu „Propeller“. Pred nami stihli v jesenných mesiacoch navštíviť USA, Nemecko, Belgicko, Škandináviu a pobaltské krajiny.

Carnival Youth hrajú nápaditý indie rock-folk, s ktorým pomyselne aj doslova búrajú hranice. Teda minimálne v rámci európskej hudby. Pred niekoľkými mesiacmi totiž mladé zoskupenie dostalo na prestížnom holandskom festivale Eurosonic cenu EBBA (European Border Breakers Award) za výnimočný úspech debutového albumu No Clouds Allowed, s pomocou ktorého prekročili hranice domovskej krajiny.

Ceny EBBA v minulosti získali mená ako Milky Chance, MØ, Hozier, Asgeir, Disclosure či Mumford and Sons, čo Carnival Youth v súčasnosti zaraďuje medzi najväčšie hudobé talenty európskeho kontinentu, častokrát prirovnávané k Arcade Fire, Arctic Monkeys a Bombay Bicycle Club.

Krásne gitarové  aj synťákovými plochy, moderné bíty, melanchóliu a s novou nahrávkou aj trochu temnoty a ostrých textov prinesú Carnival Youth aj na Slovensko 19. januára do Tabačky v Košiciach.  Lístky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.

Druhý dlhohrajúci album Carnival Youth – Propeller vyšiel 1. apríla 2016 a prezentuje ho niekoľko vydarených videoklipov k skladbám Connection Lost, Surf a najnovšie Seagulls on Bicycles.

VIAC INFO O CARNIVAL YOUTH

Predpredaj na koncert 19.01. v Košiciach: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/8981/carnival-youth-v-tabacke
Facebook: https://www.facebook.com/CarnivalYouth

Zdroj: Alexander Čerevka