Lotyšskí Carnival Youth búrajú hranice, v apríli zahrajú v Bratislave a Prešove!

Sú jednou z najúspešnejších a najuznávanejších kapiel pobaltského regiónu. Zahrali si už na maďarskom Szigete, poľskom Open’eri, britskom Great Escape a minulý rok aj na slovenskom Grape Festivale. Lotyššskí indie rockeri Carnival Youth prídu koncom apríla na Slovensko opäť, aby v rámci rozsiahleho európskeho turné podporili svoj nový album Propeller.

Carnival Youth hrajú nápaditý indie rock-folk, s ktorým pomyselne aj doslova búrajú hranice. Teda minimálne v rámci európskej hudby. Nedávno totiž mladé zoskupenie z Rigy dostalo na prestížnom holandskom festivale Eurosonic cenu EBBA (European Border Breakers Award) za výnimočný úspech debutového albumu No Clouds Allowed, s pomocou ktorého prekročili hranice domovskej krajiny.

Carnival Youth kredit Dzenis

Ceny EBBA v minulosti získali mená ako Milky Chance, MØ, Hozier, Asgeir, Disclosure či Mumford and Sons, čo Carnival Youth v súčasnosti zaraďuje medzi najväčšie hudobné talenty európskeho kontinentu, častokrát prirovnávané k Arcade Fire a Bombay Bicycle Club.

Krásne gitarové  aj synťákovými plochy, moderné bíty, melanchóliu a s novou nahrávkou aj trochu temnoty a ostrých textov prinesú Carnival Youth aj na Slovensko. 29. apríla sa predstavia v bratislavskej Fuge v sprievode domácich talentov Max Bazowski a Queer Jane a následne zahrajú 30. apríla v prešovskom klube Wave.

Druhý dlhohrajúci album Propeller vychádza 1. apríla a prvým videosinglom z neho je chytľavá skladba Connection Lost s tematickým zameraním na občasnú nepraktickosť virtuálnej komunikácie. Zároveň je song výborným úvodom k temnejšiemu zvuku Carnival Youth.

SLOVENSKÉ TURNÉ CARNIVAL YOUTH
29.04.2016 Bratislava, Fuga, https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6365/carnival-youth-lv–max-bazowski–queer-jane
30.04.2016 Prešov, Wave, https://www.wave.sk

Facebook: https://www.facebook.com/CarnivalYouth

Zdroj: Alexander Čerevka