LOLO a PIŠKÓT – Škriatkovia, ktorí prinášajú bláznivú zábavu, veľký hluk a kopec smiechu nielen deťom.

S detskými pesničkovými programami sa na našej hudobnej scéne za posledných pár rokov akoby roztrhlo čarovné vrece, ale zdá sa, že to nikomu vôbec nevadí. Práve naopak. Oceňujú to hlavne deti a ich rodičia, ktorým takáto poučná zábava pomáha s vyplnením programu svojich ratolestí. A tak neustále prichádzajú ďalší a ďalší …

O slovo sa hlásia ďalší škriatkovia a nie hocijakí. Nie sú však žiadnymi nováčikmi, keď už takmer 5 rokov rozdávajú radosť deťom po celom Slovensku i v Čechách a patria medzi uznávané „detské hviezdy“.
Volajú sa Lolo a Piškót. Na svojom konte majú nielen stovky vystúpení, ale aj tri hudobné programy (Straši ZOO, Na safari, Na snehu), ktoré mohli ich fanúšikovia doteraz počúvať len prostredníctvom CD nosičov.
Dnes je však už všetko inak.

„Sme veľmi radi, že po toľkých rokoch lietania s bocianom Jánom po všetkých slovenských i českých mestách sa nám konečne podarilo na chvíľu zastaviť a nahrať pre detičky aj videá k ich obľúbeným pesničkám. Natáčali sme ich v nádhernom prostredí chránenej krajinnej oblasti Štiavnických vrchov aj s našimi detskými kamarátmi. V spolupráci s kameramanom Petrom Balentom z Cesar Production vznikli milé, úsmevné a farebné videjká bez okázalých „hollywoodskych“ trikov. Presne tak ako sme to chceli. Len čistá sranda,“ hovorí prvý zo škriatkov Lolo.

„Najprv sme sa rozhodli zverejniť najobľúbenejšie skladby detí z nášho prvého programu Straši ZOO ako sú Bocian Ján, Kamyšky, Maco Laco a Rozmaznané prasiatko. Ešte pred Vianocami však zverejníme naše najnovšie pesničky zo zimného programu Na snehu a následne pribudnú aj klipy k piesňam s bláznivého afrického dobrodružstva Na safari,“ dodáva druhý z dvojice populárnych škriatkov Piškót.

Lolo s Piškótom alias hudobníci Matúš Holečka a Ján Tomasovits zo Žiaru nad Hronom sú autormi hudby všetkých pesničiek. Obaja aktéri majú aj svoje ďalšie hudobné projekty. Zatiaľ čo Matúš Holečka alias Lolo je muzikantom vo folkrockovej formácii Janko Kulich & Kolegium a gitaristom v rockovej skupine Skrat f štrku, Ján Tomasovits alias Piškót je basgitaristom v punkovej skupine Adam Baran & The Outsiders. Texty všetkých pesničiek pre deti napísal pesničkár Janko Kulich a hudobnú stránku skladieb dotvoril známy klavírista Juro Haško (Sto múch, Radošinské naivné divadlo). 

Pesničkové programy Lola a Piškóta sú známe tým, že sú veľmi bláznivé, hlučné a interaktívne. Deti sú hercami neustále zapájané do hier, scénok a pesničiek na pódiu i pod ním. Aj vďaka tomu ich diváci často hodnotia prívlastkami ako „najbláznivejšia“ či „najsmiešnejšia“ šou pre deti, kde si však aj rodič príde na svoje. Momentálne sa škriatkovia pripravujú na svoje každoročné decembrové turné po slovenských mestách, po ktorom sa odoberú na zaslúžený zimný spánok. Po ňom sa však už môžu ich detskí fanúšikovia tešiť na úplne nový pesničkový program, s ktorým zaletia na krídlach kamaráta bociana Jána určite aj k Vám..


 
Zdroj:  TS