Lodenica 2011: Festival s bohatým sprievodným programom a kráľovským mestečkom!

Posledný augustový víkend bude v piešťanskom autocampe Lodenica patriť už tradične hudobnému festivalu LODENICA. Nadšencov folku, country a trampskej hudby privíta v dňoch 25. až 27.augusta už po 13-ty krát! Okrem koncertov bratov Nedvìdovcov, Lenky Filipovej, Ivana Mládka, či Richarda Müllera si však na svoje prídu doslova celé rodiny pri bohatom sprievodnom programe.

Priamo v areáli festivalu vznikne dokonca kráľovské mestečko LODENICA, ktoré ponúkne viaceré atrakcie. Matej Hrubý spoluorganizátor festivalu: “Lodenica sa za roky svojej existencie stala synonymom výbornej celorodinnej zábavy a túto tradíciu by sme radi dodržali, takže pripravené budú rôzne detské atrakcie, nafukovadlá, chýbať nebude maľovanie na tvár, zapletanie vrkočov, kreslenie a tvorivé súťaže. Mimochodom deti do 130cm majú vstup zdarma v sprievode rodičov, alebo zákonných zástupcov… Kráľovské mestečko Lodenica ponúkne tvorivé dielne a remeslá v podaní umelcov z okolia Piešťan, dobovú kuchyňu v dobovom hostinci, čajovňu, ale chýbať nebude ani zdravá výživa. Turisti, vodáci a skauti budú prednášať o prírode v okolí Slňavy, dozviete sa niečo viac o histórii okolia Piešťan, alebo sa môžete zapojiť do besied so zaujimavými cestovateľmi pri premietaní filmov.“

Jedna z atrakcií tohtoročného festivalu Lodenica dostala viac ako výstižný názov „veslovanie poddaných“, ale vyskúšať si budete môcť trebárs aj chôdzu po vodnej hladine, alebo previezť sa na dračej lodi…

V rámci druhej – menšej scény, nazvanej Lodenička to budú westernové scénky Farmy Humanita, škola country tancov, a tiež jazda na koni. Tradičnými sú aj festivalové turnaje vo vodnom futbale a plážovom volejbale.

Samotný program festivalu začne už vo štvrtok 25.8. večer otváracím country bálom so skupinou Váh River band s Evkou Jurišovou, počas ktorého svoj viac ako hodinový program odohrá legenda slovenskej rock-popovej country Allan Mikušek. Vstup na tento večer majú v cene majitelia dvojdňových, ale aj jednodňových vstupeniek na festival.

Samotné koncerty počas piatka a soboty začínajú už predpoludním na spomínanej malej scéne Lodenička a následne na veľkej scéne Lodenica, kde sa napr. v piatok 26.augusta môžu návštevníci tešiť na koncerty skupín NEZNÁMI, POUTNÍCI, ŽALMAN a FEŠÁCI, ktorí vystúpia spoločne s Míšou Tučnou. Najviac ľudí sa očakáva na večerných koncertoch bratov Jana a Františka Nedvìdovcov, Richarda Mullera so skupinou, ale aj skupín FLERET a RANGERS.

Sobotňajší program na hlavnom pódiu zaháji o 15-tej prešovská HRDZA, nasledovaná skupinami DRUŽINA, SLNIEČKO a ARZÉN s Terchovcami.

Večer to budú koncerty skvelých a už legendárnych interpretov Lenky Filipovej a nestarnúceho Ivana Mládka spoločne s jeho Banjo Bandom. Festivalovú bodku za tohtoročnou Lodenicou dá ďalšia česká stálica skupina ČECHOMOR.

Dušan Drobný z usporiadateľkej agentúry DUNA dodáva ešte jedno príjemné prekvapenie: „Zadarmo bude možné stanovať vo všetkých troch nami prichystaných stanových mestečkách – stačí sa preukázať platnou vstupenkou na festival. Jedno z nich je na brehu Slňavy a dve ďalšie priamo v areáli, kde budú mať vstup okrem peších, takisto stanujúci motorkári a majitelia campingových prívesov, ktorí však musia doraziť pred začiatkom festivalu…Viac informácií na stránke festivalu www.lodenica.sk.

Všetci, ktorí plánujú prísť na Lodenicu bicyklom, budú mať možnosť odložiť svoje bicykle hneď pri vstupe do areálu. Podmienkou je zakúpenie alebo zapožičianie PPZ – piešťanskej poznávacej značky. Sumou 5€ podporíte cyklotrasu okolo Såňavy a budete vlastniť originálnu PPZ. Držitelia PPZ majú parkovné zdarma. V čase od 9:00 do 20:00hod. bude premávať na trase Vlaková stanica – Lodenica každú hodinu kyvadlová doprava za symbolické cestovné.

13.ročník festivalu LODENICA ponúka v predpredaji limitovaný počet dvojdňových permanentiek za cenu 18€ (na mieste 22€) a jednodňové vstupenky za 12€ (na mieste 15€) v sieťach Ticket-Art, Ticketstream a Ticketportal. Všetky vstupenky platia aj v predvečer festivalu na Country bál spojený s koncertom Allana Mikušeka.

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET