Livepark: Malacky zažijú multimediálnu sobotu!

Do Malaciek v polovici októbra zavíta multimediálne a multižánrové podujatie LIVEPARK. Ide o nový koncept, ktorý v sebe mieša zážitky, kultúru ale aj prednášky a hudobnú produkciu. LIVEPARK sa uskutočni v sobotu 15.10.2011 od 14:00 v priestoroch Kina a Spoločenského domu.

V hlavnom programe získate možnosť zažiť africkú Ugandu prostredníctvom fotografií a autorského rozprávania Róberta Melichera, ktorý porozpráva o MIESTE kde sa ti zmení SVET. Po horúcej Afrike vám Michal Šturc, špecialista na gurmánsku kávu, ktorý kvôli nej prešiel 42 krajín v Európe, Južnej a Strednej Amerike, Ázii, USA, Karibiku, Austrálii, Novom Zélande či Francúzskej Polynézie priblíži svet kávy a vysvetlí, že nie je káva ako káva.

Oboznámime vás s ekologickým združením EkoJany pôsobiacom v Moravskom sv. Jáne. EkoJany je skupinka dobrovoľníkov, ktorí vo svojom voľnom čase nemajú problém chytiť sa lopaty a bez nároku na honorár spraviť niečo, čo nášmu prostrediu a aj nám prospeje. V minulosti organizovali akcie s názvom “Vyčistime naše lesy”, dokonca sa pustili aj do zreštaurovania a opravy Studienky v Moravskom Sv. Jáne. Cieľom aktivistov EkoJany je ukázať ľuďom to, že je potrebné starať sa o čistotu nášho okolia. Že je potrebné posunúť myslenie ľudí o poriadny kus ďalej. Ukázať, že sa s tým dá niečo urobiť a že stačí len chcieť. kedy to všetko začalo a hlavne, že to má ZMYSEL.

Ako vám môže pomôcť Timemanagement a pomodoro? Pomodoro technika tu je už dvadsať rokov, no málo sa o nej hovorí. Čo to vlastne Pomodoro je? Je to 5 jednoduchých krokov, keď potrebujete podať výkon, ale aj spôsob ako do práce začleniť pravidelný rytmus. Pomodoro je metóda vhodná pre každú vekovú skupinu, pracovnú pozíciu, freelancera ale aj študenta.

V Spoločenskom dome bude paralelne počas prebiehať sprievodný program ako: Tvorivé dielne pre všetky vekové kategórie (deti), workshopy tvorby módnej návrhárky, grafičky, dizajnera, výstava fotografií, obrazov, premietanie animovanej tvorby.

O 18:00 sa celý program definitívne presunie do Spoločensého domu. Tu bude pokračovať prezentácia vydavateľstva GERGAZ, jediného hudobného vydavateľstva elektronickej hudby na Záhorí, ktoré je známe i vo svete. Príbeh o tom ako vznikli, ako funguje také vydavateľstvo v našich podmienkach a čo je treba na to, aby takýto projekt fungoval. Prinesú workshop, na ktorom záujemcom odprezentujú svoju techniku a ako to všetko funguje. Účastník sa dozvie ako vzniká elektronická hudba, cely proces s možnosťou vidieť používané nástroje a rôzne mašinky.

Na záver programu v priestoroch Spoločného domu prebehne vernisáž autorov Bláhová/Kubíčková/Kralovičová/Slámová a hudobná prezentácia projektu Global Optimistic a jedinečná príležitosť zažiť v Malackách dvojicu producentov, ktorí sa tento rok predstavili s projektom Global Optimistic aj na Festivale Sziget, ktorý patrí k najväčším hudobným podujatiam v Európe.

Za podujatím LIVEPARK stojí občianske združenie PATAPUF, ktoré vzniklo minulý rok. Jeho členov spája kultúra v jej rôznych podobách, a preto ju chcú rozvíjať a rozširovať vo svojom okolí, rovnako ako podporovať zaujímavé projekty v rôznych oblastiach.


Facebook event

Viac informácii o podujatí nájdete na www.livepark.sk

Livepark

Zdroj: Livepark
Publikoval: Redakcia GREGI.NET