Lístky na Divadelnú Nitra sú stále v predaji!

Medzinárodný festival Divadelná Nitra odštartuje divadelný maratón jedinečných diel už doslova o pár dní. Začne sa 21. septembra a potrvá do 26. septembra.

Milovníci divadla si ešte stále môžu zakúpiť lístky na inscenácie hlavného programu 21. ročníka najvýznamnejšieho divadelného podujatia na Slovensku.

Na návštevníkov čakajú výnimočné umelecké zážitky. Sprostredkujú im ich špičkoví umelci z desiatich európskych krajín.

Festival v piatok 21. septembra otvorí fascinujúca temperamentná tanečná a hudobná šou z NemeckaOtvorení všetkému od režisérky svetového mena Constanzy Macras. O dva dni neskôr, 23. septembra, zavítajú skvelí tanečníci s predstavením do Štátneho divadla Košice.

V hlavnom programe svieti aj maďarská čierna komédia Anamnéza od vychádzajúcej hviezdy divadelného neba, režiséra Viktora Bodóa. Herci na pódiu ponúknu okrem silného a pôsobivého príbehu aj rockový koncert.

Slovinci prinesú na dosky otvorenú politickú provokáciu v inscenácii Čím viac nás je, tým rýchlejšie dosiahneme cieľ. Jej tvorcovia si totiž zmenili meno na meno slovinského premiéra a v predstavení porozprávajú aj o tom, ako sa žije s identitou význačného politika, aj aké vtipné situácie to prináša do života. Slovinskí experimentátori privítajú na pódiu známu slovenskú herečku Zuzanu Fialovú, ktorá netradičným spôsobom doplní ich dielo úryvkom z kultovej Shakespearovej drámy Rómeo a Júlia.

Slovenská herecká špička sa zase predstaví v oceňovanej inscenácii Kukura bratislavského Divadla Aréna. Hra je inšpirovaná osobnosťou zakladateľa a riaditeľa divadla, významnej hereckej postavy, Juraja Kukuru.

Návštevníci si môžu kúpiť lístky v pokladni Divadla Andreja Bagara v Nitre denne od 13. hod do 17.30 hod a objednať aj telefonicky na číslach 037/6524875, 037/7721580, 037/6524872. Lístky budú v predaji aj počas celého festivalu.

Všetky predstavenia sa uskutočnia v Divadle Andreja Bagara v Nitre a v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

Aktuálne informácie o Divadelnej Nitre sledujte aj na www.nitrafest.sk a https://www.facebook.com/divadelna.nitra

Divadelná Nitra 2012

Zdroj: Divadelná Nitra