Lilly Maníčková sa vyhráža životnej láske svojho priateľa!

Keď sa košické divadlo CASSIA rozhodlo dať v novom naštudovaní muzikálu Matúš Čák Trenčiansky príležitosť mladým hercom, do konkurzu sa prihlásila aj študentka konzervatória Ladislava „Lilly“ Maníčková. Ako priznala, k vypísaniu prihlášky ju motivovala predovšetkým zvedavosť overiť si na aký umelecký level stihol jej talent vystúpiť. „Keďže to bol môj prvý konkurz v živote, bola som v očakávaní, ako to bude prebiehať a čo budú odo mňa žiadať. Na druhej strane, nesnívala som o konkrétnej postave,“ zaspomínala si Lilly.

Keďže Lilly rozbalila svoje herecké, spevácke a tanečné nadanie naplno, získala obidve hlavné postavy. Kým Izabela je mladá, hravá a inteligentná žena so sklonom k naivnému romantizmu, veštkyňa Kuma sa presadzuje nielen schopnosťou predvídať udalosti, ale tiež zákernosťou a intrigami. „Napriek rozdielnosti charakterových čàt, nemám problém zahrať obidve. Dokonca si pri tom užívam kopec zábavy, keď sa učím ich vzájomné dialógy. Vyzerá to asi tak, že sa sama seba pýtam a sama si aj odpovedám. Do toho musím samozrejme vložiť aj iný výraz v tvári, či tón hlasu, a pokiaľ ma niekto sleduje, musí sa na mne výborne baviť,“ smeje sa Lilly.

Lilly

Okrem príležitosti predstaviť sa muzikálovému publiku zasiahol Matúš Čák Trenčiansky mladej herečke a speváčke aj do súkromia, pretože práve vďaka času strávenom na skúškach sa opäť dala dokopy s priateľom Marošom Gogom. I keď v jeho prípade platí, že ako hlavnú postavu stvárni kardinála Gentilisa, v pozícii alternanta je pripravený zahrať Matúša Čáka Trenčianskeho, ktorý sa zamiluje do Izabely. Nevyspytateľná Kuma však vlastnou rukou zariadi, že jej príbeh sa skončí tragicky. Viac ako zaujímavo vyznie konfrontácia, keď sa M. Goga predstaví v úlohe Matúša a Lilly ako Kuma zavraždí jeho životnú lásku. „Hovorí sa, že kto nežiarli, nemiluje, s čím síce súhlasím, ale nikto sa ma báť nemusí. Súkromie a hereckú profesiu dokážem oddeliť, teda aspoň v to dúfam,“ dodala so smiechom Lilly.

Muzikál Matúš Čák Trenčiansky bude mať v divadle CASSIA v Košiciach premiéru 18. novembra 2011. Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal. Ceny vstupeniek sú 5 a 7 €. Viac informácií, aj o predstaveniach pre školy, získate na www.divadlocassia.sk.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET