Let’s Dance All In (Step Up 5) – Trailer 2014

Kultový tanečný film “Let’s Dance” sa dočkal už svojho piateho pokračovania s názvom “All In” a Bonton Film opäť pripravil pre slovenských divákov špeciálnu pozvánku do kín. Unikátne “one take video” plné tanca a energie.

Momentálne sa tento typ videa teší veľkej popularite, nakolko diváka nevyruší jediný strih a môže si naplno vychutnať samotný obsah. Produkcia takéhoto videa je ale extrémne náročná -­‐ ako na prípravu, choreografiu, dramaturgiu, ale hlavne produkciu -­‐ nakoľko cele video treba natočiť na jeden pokus a nikto v celom štábe nesmie spraviť jedinu chybu. Inak všetko začína odznova a opakuje sa, až kým to nieje bezchybné.

IMG_4244

O realizáciu videa sa postarala produkčná spoločnosť BeOnMind, ktorá stojí za úspechom obdobného projektu pre film Need For Speed. “Pre one take video som sa rozhodol najmä preto, že sa v ňom spája veľa faktorov, ktoré su totožne so samotným tancom -­‐ dôraz na perfektné načasovanie, dokonalú choreografiu a energiu tanečníkov -­‐ to všetko plap aj pre one take video, jedna chyba a celý výsledok sa rozplynie” povedal Samuel Vičan, zodpovedny za réžiu, kameru, ale najmä špičkovú postprodukciu.

“Projekt bol náročný aj po produkčnej stránke, zladiť na tréningy vždy všetkých tanečníkov, priestory, techniku bolo veľa krát náročnejšie ako sa na úvod zdalo, ale zvládli sme to -­‐ bola to pre nás opäť výzva a qe my mame radi” dodal David Vaverčák zodpovedný za produkciu.

IMG_4257

O choreografiu a tanečné prevedenie v rámci videa sa postarala tanečná škola Riverpark Dance School, ktorá na Slovensko prináša úroveň newyorských a londýnskych tanečných škôl v oblasq nielen profesionálneho ale aj rekreačného tanca a pod jednou strechou ponúka širokú ponuku rôznych tanečných hodín a štýlov.

Filozofiou tanečnej školy Riverpark Dance School je sprostredkovať ľuďom radosť z tanca a pohybu a to sa stalo spolu s prezentáciou rôznych tanečných štýlov aj základom pre video.

IMG_4115

Choreografia a scenár: Vika Kozáková -­‐ lektorka Riverpark Dance School: „Choreografia ako aj tanečné štýly použité vo videu sú inšpirované príbehmi z filmov Step up. Stretávajú sa tu dva svety – svet umeleckého a pouličného tanca, ktoré sa navzájom prelínajú s myšlienkou šíriť spoločné posolstvo – radosť z tanca, vášeň a slobodu.“

Tanečníci z Riverpark Dance School a jej profesionálnej tanečnej skupiny RDS Company v tomto videu prezentujú rôzne tanečné štýly – contemporary, jazz, commercial hip hop, poppin, lockin, b-­‐boying, waackin, house, new style hustle. Ich cieľom bolo ukázať rôznorodosť a zároveň silu a jednotu tanečnej komunity.

„Jednou z najťažších veci pri tvorbe choreografie bolo vytvoriť koncept, ktorý prezentuje rôzne tanečné štýly a súčasne je pre diváka zrozumiteľný. Veľkou výzvou bolo takNež vtesnať do krátkeho videa príbeh, ktorý by bol prepojený s blížiacim sa piatym pokračovaním tanečnej série filmov Step Up. Keďže sme sa rozhodli natáčať video na jeden záber, najdôležitejšou fázou bolo presne si vizualizovať pohyb tanečníkov spolu s hudbou a súčasne pohybom kamery po priestore. Presný Nming bol najpodstatnejší aj pri samotnom natáčaní videa. Jeden prešľap mimo vyhradeného priestoru a muselo sa natáčať odznova ! Každý tanečník svojou malou časťou prispel k celkovému výsledku, ktorý bol pre nás všetkých výzvou a zároveň spoločným cieľom a ktorý sa nám podarilo dosiahnuť.“ – konštatuje Vika Kozáková z Riverpark Dance School.

Zdroj: BeOnMind