Letný Medokvas: 20. augusta v Smoleniciach.

Podujatie odštartuje v sobotu 20. augusta v medovinárstve Včelovina, ktoré už dvakrát získalo titul najlepšej medoviny na svete. Programom sobotného popoludnia budú degustácie medových nápojov vo včelárskej záhrade, prehliadky výroby medu a medoviny aj sprievodné hudobné koncerty.

Festival sa začína o 15:00 h. a letnú atmosféru až do večerných hodín navodia skladby hudobných skupín Funny Fellows, ktorí vítali návštevníkov aj na festivale Pohoda, a Duo Live Guitars. 

Letný Medokvas je malé lokálne podujatie, ktoré organizujeme už ôsmy rok. Návštevníci si môžu oddýchnuť v pokojnej atmosfére pod zámkom s rodinou, deťmi a priateľmi,“ hovorí Pavol Kudláč, majiteľ medovinárstva a organizátor podujatia.

Hostia festivalu si budú môcť vychutnať medové nápoje z lokálnej produkcie medovinárov priamo v náučnej včelárskej záhrade. 

Okrem nich nebudú chýbať stánky s jedlom, na výbere ktorých si nechávame každoročne záležať. V ponuke budú napríklad francúzske palacinky, burgre, ale aj vegetariánske pochúťky, dodáva Pavol Kudláč.

Pre najmenších hostí organizátori pripravujú zábavné hry vo včelárskej záhrade aj obľúbené maľovanie na tvár. 

Medovinárstvo sa skrýva v záhrade s výhľadom na Smolenický zámok, oázu pokoja a príjemnej atmosféry návštevníci nájdu na Továrenskej ulici na okraji Smoleníc. Tie sú predovšetkým počas leta turisticky veľmi navštevovaným miestom. 

Ak sa vám páči romantická atmosféra Smolenického zámku, tak si určite obľúbite priam „rajskú záhradu“ v medovinárstve Včelovina. Každoročne sem prichádzajú turisti z okolia Trnavy, ale aj žiaci základných škôl,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Výťažok z podujatia už tradične poputuje na rozvoj projektu včelárskej záhrady, ktorá každý rok prevedie náučným chodníčkom stovky školákov, aby sa naučili o práci včiel a medovinárov.

Vstupenky na Medokvas sú dostupné v predpredaji na stránke www.vcelovina.sk a bude ich možné zakúpiť aj priamo na mieste. 

Miesto a čas konania festivalu: Areál medovinárstva Včelovina, Továrenská 10A, Smolenice od 15:00 do 21:00 h. 
Vstupenky v predpredaji na www.vcelovina.sk: pre dospelých 5€ (vrátane 2€ kupónu na nákup nápojov a sklený pohár v hodnote 2,5€) a pre deti nad 6 rokov symbolické 1€.
Vstupné na mieste: pre dospelých 7€ (vrátane 2€ kupónu na nákup nápojov a sklený pohár v hodnote 2,5€) a pre deti nad 6 rokov symbolické 1€. 

Zdroj: TS