Letná jazzová dielňa 2011!

Od 4.7 – 8.7.2011 sa uskutoční ďalší ročník Letnej jazzovej dielne, ktorú Slovenská jazzová spoločnosť začala poriadať hneď po svojom vzniku v roku 1991.

Koná sa na bratislavskom konzervatóriu na Tolstého ul., kde sme po vystriedaní rôznych adries našli s dielňou príjemný muzikantský domov. Aj kolektív lektorov sa pomaly vykrištalizoval. Už po tretí raz je u nás vynikajúci poľský spevák Marek Balata /www.balata.art.pl/, mimochodom veľmi obľúbený u našich študentov. Gitaristov má na starosti David Dorúžka /www.daviddoruzka.com/, ktorý sám prešiel vynikajúcou školou, pretože má na svojom konte absolutórium Berklee.

Letná jazzová dieľňa

Klavír s harmóniou bude učiť človek ktorý žije v USA kde učí na prestížnej Jazz school of music v Severnej Karolíne. Kolektív dopåňajú naši vynikajúci inštrumentalisti, Rado Tariška /saxofón/, Marcel Buntaj /bicie/ a z čiech Josef Fečo /basgitara a kontrabas/.

Možno sú dnes iné časy, ale keby som v mojich začiatkoch mal možnosť na takýto workshop prísť, tak by som určite išiel. Nielen preto že sa niečo naučím, ale aj preto lebo stretnem spriaznené duše a takéto stretnutie môže byť pre mňa životne dôležité.

Letná jazzová dieľňa

Zdroj: Peter Lipa prezident SJS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET