Let It Roll WINTER 2016

Najväčšia drum&bassová akcia prichádza so svojim zimným pokračovaním! Už tento mesiac 26. 2. 2016 sa otvoria brány pražského Expo výstaviska. Konkrétne štyri Křižíkovy pavilóny – B, C, D, E, aby privýtal LET IT ROLL WINTER 2016! Minulý rok hostil zimný Let It Roll legendárnu noc Noisia Invites a britský label Viper Recordings.

V tomto roku sa môžeme tešiť na tri stage FACTORY, MADHOUSE a UNDERWORLD, ktoré sú už tradične súčasťou letného Let It Rollu. Tak ako v lete, aj na zimnom LIRe ponúkne každá stage iný subžáner drum nad bassu a unikátny stage design. Čas nezadržatelne letí a my vás nechceme ďalej napínať a rovno sa vrhneme na prvé mená na jednotlivých stageoch.

FACTORY STAGE

HIGH CONTRAST 

Ako headliner sa predstaví šikovný producent z Walesu ktorý zbiera chválu, kade chodí High Contrast .Dnb magazín Knowledge posunul jeho druhé album do TOP 3 nejlepších dosiek posledných desať rokov. Jeho cesta k titulu „zázračné dieťa dnb scény“ rozhodne nebola priama. Vegetariána Lincolna Barretta pôvodne ani muzika nezaujímala. Síce hral ako chlapec osem rokov na klávesy (takže na rozdieľ od väčšiny svojých producentských kolegov pozná noty), ale svoju budúcnosť v hudbe nevidel. V mladosti ho viac zaujímal film a filmové soundtracky ako samotná hudba. Počas filmových štúdií navštívil J Majikova, ktorý ho k drum&bassu priviedol a už sa to valilo. Jeho hudba sa dá asi najlepšie priradiť k liquid funku, obsahuje motívy house, skvele načasované vokály, elektornické piáno, husle a jemne vložené samply.

High Contrast promo image for Hospital Records. Photography by Andrew J Attah

V roku 2002 vydáva pod hlavičkou Hospital Records debutové LP True Colours ktoré vyvolalo kladné reakcie ako aj úspechy v UK singles chart. V 2004 vydáva High Society. High Contrast v súčastnosti rezidentuje v kluboch Herbal a Heaven v Londýne za Hospitality, v The Welsh Clube v Cardiffe a pravidelne sa strieda v klube Fabric v Londýne.

CALYX & TEEBEE!!!

Calyx & Teebee for RAM Records, 2012. Photography by Andrew J Attah

Ako ďalší sa nám predstaví britsko-nórske DJ drum & bass duo, ktoré tvoria Larry Cons a Torgeir Byrknes alias Calyx & Teebee. Larry Cons a Torgeir Byrknes sa poznali v roku 1998 ako členovia vydavateľstva Moving Shadow. Hudobné začiatky Calyxa a TeeBeeho ako dvojice sa datujú od roku 2004. Debutové album vyšlo roku 2007 pod názvom Anatomy. Druhé album vzišlo na povrch sveta roku 2012 pod názvom All or Nothing. V súčastnosti je dvojica členom vydavatľlstva RAM Records.

TECHNIMATIC

Jedným zo zásadných projektov svetovej scény je dvojica Technimatic, ktorá vznikla spojením dvoch ostrieľaných mien Technicolour & Komatic. Londýnske duo Peter Rogers a Andy Powell sú svojou produkciou synonymom moderného soul-full liquid funku, čo ich robí rozhodne výnimočnými. Čakajú nás technicky aj hudobne premakané mixy. Technimatic vystúpia na Factory stagi po boku Culture Shocka, Tantrum Desire a ďaľších.

5d348c11_MM Technimatic-21

Ďalej to bude zástupca britského vydavateľstva RAM Records, uznávaný producent, ktorý si už mnoho rokov udržuje povesť skvele technicky hrajúceho DJa – CULTURE SHOCK. Ďalej ho doplní obľúbený drum and bassový projekt TANTRUM DESIRE.

Kompletný line up Factory stage: HIGH CONTRAST, CALYX & TEEBEE, CULTURE SHOCK, TANTRUM DESIRE, TECHNIMATIC, HEDEX, BIFIDUS AKTIF, AKIRA, MADFACE

MADHOUSE STAGE

Madhouse stage ponúkne mená súčastného deep a neurofunk soundu. Dohromady nás čaká sedem headlinerov ako napríklad novozélandský projekt The Upbeats, State of Mind, deepový producent Xtrah. Critical music bude na Let It Roll Winter reprezentovať EMPEROR, maďarský label Eatbrain tí najpovolanejší JADE & MINDSCAPE. Line up Madhouse stage uzavtvára český producent RIDO.

THE UPBEATS

upbd

The Upbeats pôsobia spolu na scéne už jedenásť rokov. Tento novozélandský projekt ktorý tvoria Jeremy Glenn a Dylan Jones (aka Terror Snake a Downie Wolf), sú známy predovšetkým v spolupráci s projektami ako je Noisia. Obľúbené duo Jeremy a Dylan sú na českej pôde ako doma a pre české ako aj slovenské publikum si rozhodne pripravia ochutnávku z novo pripravovaného albumu. Ich aktuálny release Dead Limit trhá ušné bubienky po celom svete, takže sa máme na čo tešiť.

JADE & MINDSCAPE

Meno, ktoré je synonymom pre neurofunk – Simon Gabor aka Jade začal na drumandbassovej scéne pôsobiť v roku 2000. Vtedy začal vydávať hudbu na legendárnych labeloch ako Moving Shadow alebo Black Sun Empire. V tom istom hudobnom duchu pokračoval po celú dekádu a propagoval, vtedy zbrusu nový sound známy ako neurofunk.

530444543_1280x720

Dnes je majiteľom jednoho z nejprogresívnejších labelov EATBRAIN. Spoločne s Mindscapem hladajú mladých nádejných producentov a zároveň spolupracujú s najvätšími menami súčastnej DnB scény. Na zimnom Let It Rolle vystúpia v spoločnom b2b sete na Madhouse stagi.

RIDO

Rido patrí v súčastnosti medzi jedných z najaktívnejších a najúspešnejších drumandbassových producentov a DJov v ČR. Ridova pestrá hudobná minulosť je dokladom jeho všestrannosti a tvrdej práce. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí spolupráca s legendárnym lablem Metalheadz, na kterom Rido vydal, v spolupráci s vokalistom Thomasom Oliverom, jeden zo svojich najväčších hitov TWISTED.

rido

Medzi jeho najaktuálnejší release patrí dlho očakávané debutové „Opening EP“. Opening EP obsahuje tri hudobné kúsky, jedným z nich je track Let It Roll, na kterom RIDO pracoval spoločne s Counterstrike!

Kompletný line up Madhouse stage: THE UPBEATS, STATE OF MIND, EMPEROR, JADE & MINDSCAPE, XTRAH, RIDO, SUKI, KATO

UNDERWORLD STAGE

ZOMBIE CATS 

Rregula & Dementia majú na svojom konte viac ako 50 singlov a 2 albumy, na Citrus recordings a na Trust on Music. V roku 2014 spoločne založili Zombie Cats a našli domov na jednom z najprogresívnejších labelov neurofunkové scény – Eatbrain. Medzi ich najslávnejšie hity patria skladby ako „Must Eat“ či „Upgrade“. Zombie Cats vystúpi na zimnom Let It Rolle na Underworld stagi.

GANCHER & RUIN

Dvojčatá Dimitry a Alexej Goncharenkovi pochádzajú z malého ruského mesta Gatchina neďaleko Sankt Petersburgu. Na scéne sa poprvé objavili koncom roku 2006, kedy svoje prvé tracky posíielajú Coohovi. Chvíľu na to vydávajú svoj prvý vinyl ‘Paranoia’, ktorý zmixoval práve Cooh.

anotace-zombie-cats-1449856588

Za dobu svojho pôsobenia na scéne majú na konte nespočetne releasov, ktoré vyústili v album „The Atmosphere Of Destruction“. Gancher & Ruin rozhodne nieje možné škatuľkovať a v ich sete na Underworld stagi se dočkáme hardcore dnb, crossbreed, DnB.

Kompletný line up Underworld stage: LIMEWAX, BILLAIN, GANCHER & RUIN, FORBIDDEN SOCIETY, ZOMBIE CATS, PIXIE, N:FORCE, HANZALL, FURIOUS FREAKS

Event: https://www.facebook.com/events/1616815285260985/
Official afterparty: https://www.facebook.com/events/960135744036245/
WEBwww.letitroll.cz / www.letitroll.eu
VSTUPENKYwww.letitroll.cz/tickets/
TICKETSwww.letitroll.eu/tickets/

886210_1089268697772153_9199916699464305673_o

Napísal: Michal Dzubina