Let It Roll On Tour až s troma zahraničnými headlinermi!

Jednoznačne za najlákavejšiu drum&bass akciou party tejto jesene sa dá označiť party pod taktovkou renomovanej festivalovej značky Let It Roll. Na tejto klubovej verzii s podtitulom On Tour sa piatok 23.11. v Partizánskom predstavia na dvoch stageoch až tri top hviezdy tohto zlámaného štýlu.

JOHN B // uk – Jeho extra(a)vagantný postoj k hudbe a kultúre ako takej, ktorú vkladá do drum and bassu si všimli také renomované mená elektronickej scény ako Goldie, alebo Paul Oakenfold.  A bol to práve „Up All Night“ (2001) na značke „Metalheadz“, ktorý definitívne odštartoval jeho kariéru. John B je ozajstným priekopníkom a inovátorom dnb scény. Jeho šialené veci sa rodia na jeho vlastnom labely „Beta Recordings“ a „Nu Electro“. Mená ako Nu:tone, Commix, Logistics, alebo Camo & Krooked začínali svoju kariéru práve po boku Johna B a ďalej rozvíjali dnb  scénu v tých najrôznejších podobách a zapĺňajú prázdne miesta na mape dnb žánrov. V súčasnosti hrá veľmi často vo východnej Európe (Rusko, Estónsko), kde nachádza nové talenty, s ktorými spolupracuje (čo je trend posledných rokov vo všeobecnosti). Jeho posledný album „Light Speed“ zneje ako moderný elektrostep a opäť sa vracia k deepovemu „trance and bass“ zvuku, na ktorom spolupracuje s viac, či menej známymi menami ako sú NSG, Jillian Ann, Shaz Sparks, Code 64 a Kirsty Hawkshaw. Singel „Light Speed“ je pomerne komerčný, ale niektoré remixy sa vydarili, aj vrátane toho od slovenského L Plus.

AUDIO // uk – Začínal v rádiovej show (Kiss 100) spolu s Colin Dale (techno) na začiatku 90tych rokov. No zásadný prelom prišiel vypočutím „Medicine“ a albumu „Wormhole“ na legendárnej značke „Virus“. Za krátko sa Gareth stal hlavným producentom projektu Resonant Evil (Audio, Wrisk, Mackie, Lorne), ktorý mal na svedomí veci ako „Black Zodiac“, „Bunker Buster“, „Lost in Space“, „Troubleshoot“, ktoré vychádzali na značkách „Renegade Hardware“, „G2“, „Outbreak“. V roku 2003 sa vydáva na sólovú dráhu s trackmi ako „Paper Street“, „Feel it, „The Warrior and the Serpent“, „No Soul“, „Error“, postupne spolupracuje s producentmi ako Dj Wildchild, Dj Damage, Panacea, Spor, Dom & Roland, Dylan, Robyn Chaos, Future Signal, The  Sect, Meth, Donny, Inside Info, alebo Mindscape a jeho releasy sa objavujú na značkách ako „Virus“, „Freak“, „Techfreak“, „Subtitles“, „Habit“,„Bad Taste“, „Barcode“, či „Offkey“. Jeho technoidný a temný zvuk si vypýtal miesto na Dylanovom domovskom labely „Freak“, na ktorom debutoval s vecami ako „Destroyed“, „Warehouse“, „Rapture“, či „Fallout“. V roku 2008 mu vyšiel prvý album „To The Edge Of The Reason“ na značke „Techfreak“, ktorý je dokonalou ukážkou jeho „therapy soundu“. Definitívne sa stal čestným členom „Therapy Session“. Pozor, v roku 2010 prichádza ešte lepší Audio. Vrátil sa do čias klasického „virus soundu“, aby ho zdokonalil a posunul do nových dimenzií. Vytvoril epické dielo „Genesis Device“, v ktorom cítiť prítomnosť hororových a minimalistických sekvencií z hlbín vesmíru. A sme na konci, píše sa rok 2012 a v októbri vychádza v poradí tretí album „Soulmagnet“, ako inak na značke Virus… Audio sa prezentuje úplne originálnym „virus soundom“ na hrane chaosu a poriadku, ktorým si podmaní aj náročnejších poslucháčov. Chytľavé melódie, dynamická rytmika, elektrizujúca atmosféra – jednoducho zážitok. Majstrovská je najmä jeho spolupráca s InsideInfo, ktorá výrazne ovplyvňuje jeho „twisted techy darkness“ zvuk, ktorý likviduje entropiu a tým neustále dostáva do pohybu masy clubberov po celom svete. Nezabúdajme ani na projekt Pixel Fist, ktorého je súčasťou, ktorý ponúka rozmanité dubstepové mutácie.

ZERO METHOD // hu – protagonista maďarskej neurobeatovej školy (Jade, Mindscape, Mastif). Aj jeho v roku 2004 zasiahol zvuk Bad Company, Ed Rusha, Kemala, alebo C4C. V roku 2008 si ho všimol Trace, zakladateľ „DSCI4“ recordings, ktorý o ňom povedal, že „jeho priamočiarosť, bez zbytočne zložitých úprav ho odlišuje od iných djs. Proste čistý, jednoduchý a efektívny drum and bass“. Od tej doby sa jeho meno objavovalo na značkách ako „DSCI4“, „Trust In Music“, „Subtitles“, alebo „Redlight“. Nielen pre „Citrus“ urobil niekoľko vydarených remixov, najmä ten z roku 2011, „Sickness“, od Mindscape a Ryme Tyme má vysokú kvalitu. Jeho posledné EP na „Redlight“ „Cold War“ je v skutku majstrovské. Klasický neuro zvuk je prešpikovaný deepovým a minimalistický zvukom.

LET IT ROLL On Tour
23/11/13 – Spy Club, Partizánske
JOHN B // Beta recordings.UK
AUDIO // viruss.UK
ZERO METHOD // DSCI4, Subtitles.HU
Beaty // cz
Aircross (Floydy+Steelth) // sk
Fatsound // sk
Kato //sk
Gesi & Couman // sk
Fatboy & Insect //sk
Conect & Paplon // sk
Ls Dj // sk
Mc Brush // sk
Mc Marker //sk

Zdroj: LiR