Lenka Nehanebná v Štúdiu 12!

Štúdio 12 / Divadelný ústav pripravilo na 4. októbra 2011 o 19. hod. hosťovanie divadelno- rozhlasového projektu Lenka Nehanebná, ktorý vznikol v podaní slovenských, belgických a francúzskych umelcov.

Projekt Lenka Nehanebná vznikol v rámci umeleckej rezidencie v apríli roku 2011 v košickom priestore Tabačka. Počas svojho jesenného turné sa zastaví aj v Bratislave.

V živom vysielaní z bratislavského Štúdia 12 sa Rádio „Femme Fatale“ ponára do meándrov života jednej nedobytnej ženy, dámy veľkej dôležitosti, ba priam životnej nevšednosti. Maya Boquetová nám prináša pásmo o osudových ženách. Hosťom večera je Lena Luptáková. Priamo z Francúzska, po tom ako na tri preskočila Tatry, k nám prichádza táto jediná odborníčka na prekvapujúcu osobnosť preslávenej neznámej československej herečky – Lenky Nehanebnej. Poodhaľuje nám zbierku zriedkavých dokumentov, ktoré svedčia o jej nepravdeponobnom životnom príbehu. Osud umelkyne, ktorá zohrala dôležitú úlohu v medzinárodných dejinách hereckého prejavu.

Rozhlasové nahrávanie v závratnom rytme.
A čo ak by to, čo uvídíte bolo čosi úplne iné?
Rozhlasovo-divadelnú performáciu bude nahrávať Rádio Devín, ktoré ju neskôr aj odvysiela.
Text, réžia, účinkujú M. Boquetová, L. Luptáková
Zvuk J. Reig

Štúdio 12 / Divadelný ústav, Jakubovo nám 12, 813 57 Bratislava
rezervácie vstupeniek: +421 2 204876 602, studio12@theatre.sk, www.studio12.sk
Predaj vstupeniek polhodinu pred začiatkom každého predstavenia.

Lenka Nehanebna

Zdroj: Divadelný ústav
Publikoval: Redakcia GREGI.NET