Legendárny Semafor už tento piatok na Slovensku!

Divadlo Semafor prichádza už tretíkrát špeciálne len do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava! Už tento piatok, 23. marca, predstaví na doskách MDPOH muzikál Hodiny jdou pozpátku, ktorého dej sa odohráva v roku 1938 v nočnom podniku.

V predvečer vojny sa ľudia snažia zabudnúť na realitu v kabaretoch a celému svetu ešte kraľuje swing. Autorské predstavenie Jiřího Suchého, ktorý napísal libreto, hudbu a ujal sa aj réžie, zachytáva nielen hudbu tridsiatych aj štyridsiatych rokov, ale aj zábavnú a mierne nemravnú dobu. Jitka Molavcová si spolu s Jiřím Suchým zahrali barových štamgastov – dekadentného básnika Jana Vladivoja Vinohradského a zoologickú záhradníčku Žanetu Borskú, s ktorými budete v autentickej barovej atmosfére snívať o lepšom osude a hľadať v sebe svoje lepšie ja.

Semafor

Pražské divadlo Semafor založili Jiří Suchý a Jiří Šlitr v roku 1959. Jeho názov je odvodený od slov SEdm MAlých FOrem. Divadlo od začiatku zahàňalo viacero umeleckých foriem: film, poéziu, tanec, výtvarné umenie a i. Divadlo a za 53 rokov svojej činnosti predstavilo divákom vyše 50 divadelných hier, v ktorých účinkovali také legendy ako Miloš Kopecký, Waldemar Matuška, Pavlína Filipovská či dokonca Karel Gott.

Divadlo Semafor sa v súčasnosti považuje za legendu „československého“ divadla a jeho predstavenia sú pravidelne vypredané. Príďte si pozrieť muzikál Hodiny jdou pozpátku do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava. Predstavenie hráme aj v sobotu, 24. marca, o 19.00 hod. Viac informácií na www.mdpoh.sk

Zmena programu vyhradená!

Vstupenky je možné zakúpiť v Turistickom informačnom centre na Klobučníckej ulici 2, v sieti Ticketportal (www.ticketportal.sk) alebo hodinu pred predstavením v pokladni divadla.

Zdroj: DPOH
Foto: Jan Chvátal
Publikoval: Redakcia GREGI.NET