Legendárny hit Modusu v novom šate

Skladby skupiny Modus patria k legendárnym hudobným počinom a Slováci si texty ich piesní s obľubou spievajú dodnes. Aj preto sa režisér Ján Ďurovčík pred rokom rozhodol fanúšikom umenia priniesť muzikál Vyznanie s hitmi od Modusu a Mariky Gombitovej. Jedným z najvýraznejších momentov diela je balada Veľký sen mora. A práve tú sa po 46 rokoch rozhodli prespievať slovenské speváčky a herečky Lenka LeRa Rakar a Lenka Kopuncová Fecková!

Dvojica sa spolu objavuje aj v muzikáli Vyznanie. Zatiaľ čo nežná Lenka Kopuncová Fecková hrá hlavnú úlohu šperkárky Evy, ktorá sa v náročnom životnom období zamiluje do majiteľa časopisu, známeho lámača ženských sŕdc, známa rockerka LeRa stvárňuje Omamu. V tomto počine sa vďaka šedivej parochni mení z atraktívnej blondínky na starú mamu, bývalú modelku, ktorá pracuje pre módny časopis.

A tieto dve Lenky vo Vyznaní spievajú aj hit Veľký sen mora, ktorý patrí k najvýraznejším momentom muzikálu. „Veľa ľudí, ktorí boli na tomto predstavení, sa ma pýtalo, prečo si túto pesničku v tejto verzii nevedia nikde pustiť, stiahnuť, prečo sme to nenahrali. A tak sme to s Lenkou nahrali aj s jednoduchým videoklipom, aby si tento muzikál mohli ľudia, ktorým sa páčil, aj takto pripomenúť. Okrem toho mám túto verziu a aranžmán piesne veľmi rada a vždy sa teším, keď si ju vo Vyznaní môžem naplno zaspievať, prezradila LeRa dôvod, prečo po 46 rokoch vznikol tento „cover“ ako zaujímavý ženský duet.

Pôvodný autor hudby k piesni je spolutvorca muzikálu Vyznanie – Janko Lehotský a text napísal Boris Filan. „Dievčatá sa piesne Veľký sen mora chopili naozaj so cťou. Boli skvelé už v samotnom muzikáli a som veľmi rád, že z nej teraz urobili aj oficiálny singel so sviežim nádychom, ktorý tento hit možno prenesie aj mladším generáciám. Sú naozaj veľmi šikovné, teší ma to, vyjadril sa Lehotský.

„Som dojatý, konkurzy na úlohy vo Vyznaní boli náročné, máme excelentné speváčky a som rád, že Veľký sen mora sa dočkal takéhoto úspechu, ktorý dievčatám vnukol myšlienku nahrať jeho cover-verziu. Verím, že bude mať taký úspech, ako aj v samotnom predstavení,“ hovorí režisér Ján Ďurovčík.

Muzikálový aranžmán pripravil a so spevákmi naštudoval Ľubomír Dolný. O hudobnú produkciu nahrávky sa postaral Matúš Ferko v štúdiu ARTdom. Videoklip natočil Filip Cipár, ktorý je mimochodom jedným z tanečníkov v muzikáli Vyznanie a zároveň je členom Slovenského divadla tanca.

Ak si budete chcieť muzikál Vyznanie vychutnať naživo, tak sa vyberte do divadla v termínoch:
24.05.2024, Mestská športová hala Michalovce
25.05.2024, Mestská športová hala Michalovce
01.06.2024, Aréna Poprad
04.06.2024, Mestská športová hala Považská Bystrica
09.10.2024, Športová hala Podháj, Martin
12.10.2024, Dom Odborov, Žilina
16.10.2024, Mestská športová hala Partizánske
19.10.2024, Angels Aréna Košice
22.10.2024, Dom kultúry Trnava
26.10.2024, KD Sama Dudíka, Myjava
05.11.2024, SPSA EBG, Žiar nad Hronom
09.11.2024, Športová hala Levice

Lístky si môžete kúpiť v sieti predpredaj.sk:
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/muzikal-vyznanie/
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/vyznanie-tour/

Zdroj: TS