Legendárny gitarový virtuóz Joe Satriani predstaví v Bratislave nový album plný spomienok!

Jeden z najlepších gitaristov sveta Joe Satriani, ktorý  predstaví 14-teho októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC nový album, plánoval zavesiť hudobnú kariéru na klinec. Vďaka legendárnemu Mickovi Jaggerovi z Rolling Stones to však špičkový gitarista neurobil.

Joe Satriani má na konte 10 miliónov predaných albumov a 14 nominácií na Grammy. Pred takmer 30-timi rokmi však americký hudobník prežíval profesionálnu krízu a rozmýšľal nad ukončením kariéry. Špičkového gitaristu opäť naštartovalo práve sólo turné s Mickom Jaggerom. Hudobný svet si aj preto môže dnes vychutnať nový album s názvom „Shockwave Supernova“, ktorým Joe Satriani očarí slovenské publikum na koncerte v Bratislave.

Svetoznámy Joe Satriani odpáli svoje gitarové majstrovstvo 14. októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC! Špičkový gitarista a multiinštrumentalista naživo predstaví publiku nový album „Shockwave Supernova“. V roku 1988 však gitarový virtuóz takmer zavesil kariéru na klinec kvôli problémom s turné „Surfing With the Alien“. Novú profesionálnu výzvu dostal Joe Satriani od legendárneho Micka Jaggera z Rolling Stones a stal sa jedným z najlepších gitaristov sveta. Vďaka tomu si Slovensko už na jeseň môže vychutnať unikátny koncert k novému albumu „Shockwave Supernova“!

Joe_Satriani_MAIN-PR-Shot1

„Chystal som sa zrušiť turné Surfing With the Alien a jednoducho odísť. Vtedy mi zavolali kvôli konkurzu na sólové turné Micka Jaggera. Dostal som prácu a zrazu som zo zabudnutia prešiel do hypersveta s červeným kobercom. Mick Jagger nie je len rocková hviezda, je vtipný, otvorený a jeden z najštedrejších ľudí, akých som kedy stretol. Povedal mi: „Moji zamestnanci sú aj tvoji ľudia. Využi všetky moje prostriedky na odpromovanie svojich nahrávok počas turné. Dal mi v šou veľký sólový priestor, aby mi nezištne a s nadšením pomohol k úspechu. Vďaka nemu sa zo mňa stal sólový umelec, veľmi veľa som sa naučil,“ spomína Joe Satriani.

Gitarový majster Joe Satriani predstaví svoj 15-ty album v hlavnom meste Slovenska aj prvotriednymi hudobníkmi. Nový inštrumentálny album „Shockwave Supernova“ obsahuje 15 skladieb.

„Nie je to príbeh, ktorý má niekto nasledovať. Každá z piesní je však o pohľade človeka, ktorý spomína na celú svoju kariéru, bláznivé momenty, zúfalé okamihy, nádherné chvíle, aj na časy plné zábavy,“ prezradil Joe Satriani.

Chapman_Joe_Satriani_5973

Na novinke „Shockwave Supernova“ spolupracoval Joe Satriani so zohranou zostavou – Mike Keneally, klávesy, Bryan Beller, basgitara a Marco Minnemann, bicie. Trojica muzikantov tvorí rytmickú časť uznávanej formácie THE ARISTOCRATS. Svojim muzikantským majstrovstvom prispeli na albume Joea Satrianiho aj bubeník Vinnie Colaiuta a basgitarista Chris Chaney.

Európska časť turné „Shockwave Supernova“ vypukne 17.septembra vo Francúzsku a bude pokračovať 30-timi koncertami po celom svete. Nenechajte si ujsť bratislavský koncert prvotriednych hudobníkov 14. októbra 2015. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.predpredaj.sk alebo www.tickerportal.sk.

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3871/joe-satriani
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21017

Zdroj: Propaganda House s.r.o.