Legendárny Eminem vydáva nový album Revival!

Fanúšikovia Eminema tento rok oslavujú Vianoce o pár dní skôr. Americký rapper, producent, herec a zakladateľ Shady Records vydáva nový album s názvom Revival. Pilotný singel Walk On Water, ktorý nahral v spolupráci s hviezdnou Beyoncé, bol zverejnený 10. novembra a mnohých svojím soundom prekvapil.

Ide o precítenú klavírnu baladu, akú by od Eminema čakal málokto. Singel je pravdivou výpoveďou o kariére jedného z najuznávanejších a komerčne najúspešnejších rapperov hudobnej histórie, ktorá však vzhľadom k ohromnej sláve, drobnohľadu verejnosti a vysokým očakávaniam nebola vždy prechádzka ružovou záhradou. Eminem sa v piesni okrem iného priznáva, že aj on je len obyčajný človek.

Okrem už spomínanej Beyoncé na novom albume s Eminemom spolupracovala celá plejáda hviezdych mien, ako Alicia Keys, Ed Sheeran, Pink, Skylar Grey, X Ambassadors a ďalší. Produkčne sa pod album Revival podpísali známe esá, ako napríklad Dr. Dre, Skylar Grey, Rick Rubin či samotný Eminem. Je teda jasné, že rapper ani tentoraz nenechal nič na náhodu a svetu dnes predstavuje do detailov premyslené dielo.

O tom, že Eminem je výnimočný hudobník svedčí okrem iného aj 15 cien Grammy, ktoré sa mu počas kariéry podarilo získať. V roku 2002 dokonca dostal Oscara za najlepšiu filmovú pieseň, ktorou sa stal song Lose Yourself z úspešného filmu 8 Mile. Z najúspešnejších albumov The Marshall Matters LP a The Eminem Show sa predalo 40 miliónov kusov a obidva získali diamantové ocenenia. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Lose YourselfNot AfraidLove The Way You Lie (feat. Rihanna) a The Monster (opät feat. Rihanna), ktoré sa všetky stali jednotkou v prestížnom rebríčku  Billboard Hot 100. V roku 2009 bol Eminem vyhlásený za najlepšieho umelca dekády, získal ocenenie Global Icon.

Eminem – Revival
https://wow.eminem.com/
https://www.facebook.com/eminem/

Zdroj: TS