Legendárny chrám elektronickej hudby je späť, lepší než predtým! V Dance Arene na EXIT Festivale vystúpí Carl Cox, Black Coffee, Bonobo, Maceo Plex, Sara Landry, I Hate Models a špeciálne prekvapenie programu!

Milovníci elektronickej hudby toto je festival, ktorý by ste v lete nemali vynechať. Dance Arena mts na srbskom festivale EXIT je už dlho uctievaná ako najväčší svätostánok elektronickej hudby a hlavná tanečná scéna na svete. Uhniezdená v kolosálnych priekopoch Petrovaradínskej pevnosti zostáva vyhľadávaným putovným miestom milovníkov elektronickej hudby nielen v Srbsku, ale po celom svete. Ťažké váhy ako Black Coffee, Carl Cox, Maceo Ples, Sama´ Abdulhadi, Klangkuenstler, Carlita, I Hate Models a Patrick Mason a ďalší svetoví DJs sa chystajú elektrizovať jedinečnú mts Dance Arenu inovatívnym a dych vyrážajúcim lineupom a produkciou, ktorá rok od roku zvyšuje latku. A to nie je všetko, pretože špeciálny piatkový lineup s prekvapením organizátori ešte len odhalia!

Dôležitou súčasťou cesty každého milovníka elektronickej hudby za stenami pevnosti je aj ikonická NSNS Refreshed by Heineken Silver stage, ktorá už roky prináša fanúšikom alternatívny elektronický zvuk. Sara Landry, Oguz, Yotto, Estella, Boersma, Francis Mercier, Helena Hauff a mnohí ďalší prinesú na festival od 11. do 14. júla svoju jedinečný energiu. Či máte radi techno, house alebo tech-house, EXIT má pripravený lineup, ktorý uspokojí všetky hudobné chute.

„Sme hrdí, že môžeme predstaviť jeden z našich historicky najlepších line-upov elektronickej hudby. Každý rok sa snažíme posúvať program aj produkciu na vyššiu úroveň, a potvrdiť tak povesť popredného svetového tanečného parketu,“ uviedol zakladateľ a riaditeľ festivalu EXIT Dušan Kovačević.

V úvodný večer festivalu, vo štvrtok 11. júla, privíta slávna mts Dance Arena najslávnejšieho DJa všetkých čias, oslavovaného ako symbol samotnej profesie – Carla Coxa. K nemu sa pripojí berlínska DJská hviezda a producent Klangkuenstler, priekopník palestínskej elektronickej scény Sama´ Abdulhadi, Franky Wah Mene!

Horúčku sobotnej noci privezie k poslucháčom Maceo Plex, hudobný génius inšpirovaný technom. Jeho schopnosť spájať prvky deep house s intenzívnymi techno rytmami robí z jeho setov zakaždým jedinečný a nenahraditeľný zážitok. V tento večer sa za DJ pultom predstaví aj hviezda novej generácie techna, stelesnenie disco inferna I Hate Models, ktorý vystupoval na štadiónoch pre 30 000 ľuďmi.

Záverečnú noc ozdobí legendárne elektronické pódium svetová house ikona Black Coffee, držiteľ cien Grammy, DJ a producent, ktorý sa stal jedným z najvyhľadávanejších mien elektronickej scény po tom, ako minulý rok vypredal newyorskú Madison Square Garden. V nedeľu sa v mts Dance Arene predstaví aj legendárny Bonobo so svojou jedinečnou zvukovou fúziou, Barry Can´t Swim potom vykreslí dynamickú hudobnú krajinu svojimi takmer dokonalými harmonickými basovými linkami.

Tým sa však vzrušenie nekončí. Ak sa ponoríte hlbšie do zvukovej krajiny Petrovaradínskej pevnosti, ktorou pulzujú rozmanité žánre a štýly, dorazíte ku NSNS Refreshed by Heineken Silver stage, ktoré je povinnou zástavkou na mape každého skúseného ravera. Do bezsennej priekopy zostúpi dynamická a inovatívna Sara Landry, zvuková kúzelníčka, ktorej sety sú ako tie najnapínavejšie cesty, spolu s Yottom, mladým a talentovaným producentom, ktorého hudba chytá za srdce milovníkov progressive house po celom svete. Nezabudnuteľný a magnetický set, ktorý privedie publikum do úžasu, predvedie DJ Ogus, po ktorom vystúpi Estella Boersma, jedinečná umelkyňa, ktorá mieša prvky house, techna a indie elektroniky a vytvára tak osobitý zvuk. Jej melodický vokál a hypnotizujúce beaty vtiahnu publikum do sveta jej hudobného prejavu a vášne. Za pult sa postaví aj Helena Hauff, majsterka techna, ktorej sety sú známe svojou surovou, hypnotickou atmosférou, čo z nej robí jedno z najzaujímavejších mien elektronickej scény.

Blížiaci sa EXIT Festival, ktorý sa nesie v téme EXIT Starseeds a slogan „Spoločne prebudíme naše superschopnosti“ sa bude konať od 10. do 14. júla 2024 v Petrovaradínskej pevnosti v srbskom meste Novy Sad. V aktuálnom programe, do ktorého ešte pribudnú ďalšie mená nájdu fanúšikovia aj mená ako Black Eyed Peas, Carl Cox, Gucci Mane, Tom Morello, Black Coffee, John Newman, Azahriah, Steve Angelo a mnohí ďalší. Permanentky, jednodňové vstupenky aj line-up nájdete na https://www.exitfest.org/en.

TS – EXIT