Legenda sa vracia – ROLLCAGE po 11 rokoch opäť na pódiu.

Rok 2016 nie je iba o návrate rockových velikánov Guns N´ Roses. Na hudobnú scénu sa po dlhých 11 rokoch vracia ďalšia legendárna kapela. Svoj prvý koncert po viac ako dekáde odohrá začiatkom júna. Kapela ROLLCAGE.

Naposledy sme trenčiansku kapelu ROLLCAGE mohli na pódiách vidieť v roku 2005, potom sa jej členovia rozutekali do sveta. „Prišla vysoká škola, práca, Trenčín sme prakticky všetci opustili,“ spomína spevák Juro. „Niektorí z nás zavesili hudbu na klinec, iní sa angažovali v iných kapelách,“ dodáva.

Rok 2016 je však v hudbe prelomový a platí to aj pre chalanov z ROLLCAGE. „Aj keď sme vystriedali mnoho kapiel, kapela ROLLCAGE sa nám akosi stále nedokázala vytratiť z mysle,“ zhodne tvrdia muzikanti. „Počas svojho hudobného života som pôsobil asi v 10 kapelách, ale nikdy to nebolo úplne ono. Pre mňa je ROLLCAGE tá povestná prvá láska, ktorá zasiahne človeka hlboko a ťažko sa na ňu zabúda,“ hovorí basák Slaver. „V ROLLCAGE skrátka funguje tá povestná chémia,“ dopĺňa.

RC new

A aké to vlastne bolo, stretnúť sa a opäť si zahrať skladby, ktoré kapela nehrala 11 rokov? „Priznávam, mal som problém spomenúť si na texty, takže na prvej skúške som si pomáhal ťahákom,“ smeje sa spevák Juro. „Ale potom to už šlo ako po masle, niektoré veci sa skrátka nedajú vymazať. S hudbou chalani vôbec nemali problém, akoby tá dlhá pauza ani nebola,“ teší sa Juro.

Každý, kto žije v trenčianskom kraji a pozná miestnu hudobnú scénu vie, že ROLLCAGE je skutočná legenda. Kapela vznikla počas roku 2003, a žala obrovské úspechy. Spolu s ňou vyrástli aj ďalšie skvelé kapely ako Kubra Sound System, Destiny, Náhodný Wískit či Yellow Sahara.

Tento rok sa chalani rozhodli jej činnosť obnoviť, a prvý koncert odohrajú na mini festivale GympelRock v Trenčíne, ktorý má bohatú históriu. Viac o GympelRocku tu: https://www.facebook.com/gympelrocktn/

RC

Akcia sa koná 3. júna 2016 v priestoroch Kina Hviezda v Trenčíne a čas pre ROLLCAGE je vyhradený od 19:00.

„Všetkých srdečne pozývame, najmä vás, ktorí si nás pamätáte – príďte, pokecáme, zaspomíname. Budeme mať možno trochu trému, no s vaším povzbudením sa nám bude hrať lepšie,“ uzatvára Juro.

Pozvánka na event GympelRocku: https://www.facebook.com/events/211579485872306/
Pozvánka na koncert ROLLCAGE: https://www.facebook.com/events/1752507384995086/

Zdroj: SJ