Lavagance už nahrávajú vo svojom novom štúdiu!

Po dlhšej odmlke súvisiacej s výstavbou nahrávacieho štúdia začala skupina Lavagance pripravovať nové skladby. Prvý singel môžeme teda očakávať už na prelome januára a februára 2012. Skupina sa opäť zverila do rúk producenta Eddieho Stevensa, s ktorým spolupracovala na albume I like this temper.

Lavagance

Tentokrát bude vplyv britského muzikanta menej citeľný. „Predtým to bol viac Stevens, teraz to bude viac o nás. Nové tracky chceme robiť prirodzenejšie, s menším množstvom počítačových úprav,“ vyjadrili sa členovia Lavagance. Kapela sa nedávno vrátila aj k svojim hudobným začiatkom a pripravila unplugged verzie niekoľkých starších piesní. Akustická verzia songu Miles bude čoskoro voľne stiahnuteľná v rámci vianočnej kompilácie Rádia_FM. Videoklip k tejto skladbe sa v najbližších dňoch nakrúti v novom nahrávacom študiu, ktorému v posledných mesiacoch skupina venovala všetok svoj čas a úsilie.

Lavagance

Architektonický návrh štúdia LVGNC vypracoval jeden z členov Lavagance, Viliam Bujnovský. Skupina však otvorene priznáva, že sa inšpirovala viacerými modernými štúdiami zo sveta, najmä masteringovým štúdiom v Amsterdame, v ktorom bol dokončený jej posledný album. Na samotnej stavbe, trvajúcej približne rok, sa aktívne podieľali všetci členovia kapely a s výsledkom sú nad mieru spokojní.

Lavagance

„Keďže sme na Slovensku nenašli štúdio, v ktorom by sme chceli nahrávať, rozhodli sme sa vybudovať si vlastné podľa našich predstáv. Zatiaľ máme veľmi pozitívne reakcie od kamarátov a kolegov z brandže aj zo zahraničia, takže za celú kapelu som presvedčený, že to malo zmysel. Veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí nám počas tohto dlhého obdobia pomáhali,“ hovorí spevák Marek Rakovický.

Lavagance

Priestory štúdia už navštívili viaceré slovenské skupiny – v nahrávacej miestnosti s odpruženým stropom a podlahou zo storočného dreva zatiaľ pracovali na vlastných kúskoch Billy Barman, Tornádo Lue a Talkshow, v blízkej budúcnosti sa tu chystá nahrávať Slobodná Európa.

Zdroj: Lavagance PR Manager
Publikoval: Redakcia GREGI.NET