Lavagance ukončí oslavy 10 rokov na scéne veľkolepou párty s fanúšikmi!

Rok 2015 sa pre skupinu Lavagance niesol v znamení osláv 10teho výročia existencie. Uprostred aktuálneho Halfway To The Grave Tour, vo štvrtok 12. novembra, kapela odohrá svoje najznámejšie hity na najväčšej tohtoročnej špeciálnej párty spojenej s koncertom v bratislavskom klube LOFT!

Najväčšie kapelové narodeniny roka

Oslavy svojich 10tych narodenín zahájila skupina Lavagance v máji tohto roka, kedy vydala chytľavý singel Make Me Smile s videoklipom nakrúteným v Moskve. Len o pár dní na to prišiel na rad release najnovšieho albumu „Halfway To The Grave”, ktorý mapuje dlhých šesť rokov hudobného vývoja kapely. Ako jej členovia priznávajú, sotva vydali spomínaný nový album, už sa im začali v zásuvkách hromadiť nápady na ďalší. A tak rozlúčka s prvou desaťročnicou je zároveň vitaním tej novej, nadchádzajúcej. A keďže jedno i druhé sú skvelé dôvody na oslavu, Lavagance sa rozhodli usporiadať „mocnú” oslavu hudobného jubilea.

Lavagance odprevadia do druhej dekády fanúšikovia

Žiadna tajná oslava. Žiadny súkromný večierok len pre vyvolených. Lavagance plánujú svoje prvé významné okrúhle narodeniny osláviť v okruhu tých najskalnejších fanúšikov a podporovateľov. Budúci štvrtok oslávime ako sa patrí naše kulatiny” – 10 rokov na scéne! Bude žúrka do rána, bude torta, budú Fresh Out Of The Bus a Junáci, budú všetci tí, ktorých máme radi – a preto samozrejme očakávame i vás, nech si to spolu užijeme. Vidíme sa 12.11. v Lofte!” odkazujú fanúšikom tvorcovia hitov Gabriel a Princess Of The Light, ktorými si v posledných rokoch získali ich priazeň prostredníctvom éteru slovenských rádií.

Kapela aktuálne brázdi Slovensko na turné Halfway To The Grave, bratislavský koncert je jeho ôsmou zastávkou. Sme radi, že môžeme na tomto turné opäť tešiť ľudí, ktorí na naše koncerty radi chodia a s ktorými sa je príležitosť opäť stretnúť. Zároveň nás tešia stále prichádzajúce nové tváre a nové pozitívne reakcie od ľudí, ktorí nás vidia prvý krát. Tešíme sa, že máme fanúšikov rôznych vekových kategórií i hudobných smerov, že sa na našich koncertoch môžeme tešiť z mladých ľudí i starých hardcore-ákov, či generačne starších hudobných fajnšmekrov,” hodnotí kapela doterajší priebeh turné. Návštevníci bratislavského koncertu sa môžu tešiť nielen na živé verzie a prierez našej desaťročnej tvorby ale aj na kvalitné predkapely a na pár hostí, ktorí hosťovali na našom ostatnom albume. Bude to veľké stretnutie fanúšikov a priateľov kapely,” dodávajú a jedným dychom so smiechom odkazujú fanúšikom: Ak nás ešte niekedy chcú vidieť a počuť naživo, nech radšej prídu na koncerty aktuálneho turné, lebo – nikdy nevieš…”

Lavagance dáva priestor novým hudobným objavom

„S Lavagance sme v rámci turné Halfway To The Grave absolvovali koncert v Brezne, ktorý dopadol nad očakávania nás všetkých – atmosféra bola výborná, prišlo veľa ľudí a my sa veľmi tešíme z toho, že absolútne akceptovali našu vlastnú tvorbu,“ pochvaľujú si spoluprácu s Lavagance hudobníci zo spriatelenej formácie Junáci, ktorí na bratislavskom koncerte vystúpia ako špeciálny hudobný hosť. „S chalanmi z Lavagance máme nadštandardný vzťah, čo bolo na našom vystúpení v Brezne iste cítiť. Na bratislavský koncert sa veľmi tešíme, momentálne pripravujeme program a máme aj jedno špeciálne prekvapenie, o ktorom zatiaľ nebudeme hovoriť. Tí, ktorí prídu, uvidia…“

Ďalším hosťom večera bude mladé zoskupenie Fresh Out Of The Bus, ktoré taktiež po boku Lavagance nevystúpi po prvýkrát. „Nášho spoločného koncertu s Lavagance sa už nevieme dočkať! Keďže sa dožili 10teho roku života, znamená to, že nemusia ísť spinkať hneď po večerníčku, a teda ich krásne jubileum hodláme osláviť, ako sa patrí. Každý s rovnakým úmyslom je vrelo vítaný!“ odkazujú mladší kolegovia Lavagance.

Druhá dekáda Lavagance sa začína…

Lavagance vstupujú do novej – svojej už druhej dekády. V akom znamení sa bude táto dekáda niesť a na čo sa môžu fanúšikovia tešiť? Ako vidia Lavagance svoju hudobnú budúcnosť a vývoj? „Tešíme sa zo všetkých chvíľ, ktoré sme spolu strávili za tých desať rokov a veríme, že bude aj ďalších desať. Ťažko povedať, ako bude vyzerať naša hudba o ďalších desať rokov – hádam bude odrážať všetko, čo v nás je a bude inspirovať ľudí. Hudba nemá hranice, jednoducho existuje a vibruje a my vibrujeme s ňou nevedno kam…“

Zostávajúce koncerty Halfway To The Grave Tour 2015:

  1. 11. LOFT! – Bratislava
  2. 11. Mestská scéna – Martin
  3. 11. Music a cafe – Nitra
  4. 11. Music a cafe – Trnava
  5. 12. Baron Pub – Námestovo
  6. 12. Piano Club – Prievidza

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/5105/halfway-to-the-grave-tour-2015

lavaloft

Zdroj: SOUL FOR SHOW