Láska vydává DESKU!

Objev na české písničkářské scéně Láska, který zatím natočil několik úspěšných singlů, vydává nyní své debutové album s názvem Deska.

V rámci koncertů, jež absolvoval i s kolegy Pokáčem, Pekařem nebo Jakubem Děkanem, objel celou republiku a jeho singly, jako například Jako já, Hezká Písnička nebo duet s populární slovenskou písničkářkou Mirkou Miškechovou Nic moc společnýho, úspěšně bodovaly nejen u posluchačů, ale i v řadě hitparád.

Deska obsahuje kromě šesti zveřejněných skladeb i devět novinek. Na albu se objevuje řada známých hostů, jako je právě Mirka Miškechová, Vašek Bláha (Divokej Bill), Žanet Vargová, Tokhi nebo Thom Fröde.

Mluveného slova se zhostil oblíbený herec Michal Dlouhý. Autorsky se na desce podílelo hned několik uznávaných hudebních textařů, a tak k výsledné podobě písní na albu vedle Lásky přispěli také Kuba Ryba (Rybičky 48), Vašek Bláha, Pokáč, David Konopáč, Tokhi, Thom Fröde nebo Pepí Čihák.

Co se hudebníků týče, těch na Desce najdeme celkem 24. Kromě Lásky, který nahrál kytary, ukulele a částečně i klávesy, se na albu objevují například klávesisté Honza Peroutka (Jakub Děkan Band), František Bořík (Mandrage), Vidasov a Ondřej Potužník, basy se ujali Marek Bero, Jiří Zika nebo Pavel Hurdálek. Smyčce obstarala Jana Věnečková, dále Petra a Karolína Soukupovy a Anna Lichá z Police Symphony Orchestra, foukací harmoniku zajistil Jirka Bouček. V dechové sekci můžete slyšet Michala Janovského či Martina Kratochvíla z Kolíňanky, pomohl i přední český mandolinista Honza Máca z kapely Poutníci. Producentem Desky je Thom Fröde.

„Hudebníků se nám na albu sešlo opravdu dost a já z toho mám obrovskou radost. Tím, že jsme část desky nahrávali ‚po singlech‘, jsme pokaždé pozvali trochu jinou sestavu muzikantů – a právě proto je ten výsledný počet účinkujících takový. Od začátku jsme s producentem Thomem chtěli, aby Deska byla pestrá a barevná, což se nám, myslím, i díky různorodosti našich hostů beze zbytku podařilo,“ upřesňuje Láska.

Album je už teď k dostání v síti kamenných prodejen Multiland, dále na Mall.cz, Supraphonline.cz a lze je zakoupit i přímo na Láskově e-shopu www.laskaweb.cz/shop. K poslechu je pak na většině online hudebních platforem, jako jsou Spotify, Apple Music, Deezer, Google Music a mnoho dalších.

Písničkář Láska rozjel svoji sólovou kariéru na počátku roku 2019, do té doby jste ho mohli vidět jako člena kapel zakázanÝovoce, Ovoce, Walda Gang, Geoff Tyson Band (USA) aj.

LASKAweb.cz
fb.com/LASKAbook
youtube.com/c/LASKAtube
instagram.com/LASKAigram

Zdroj: TS