Láska natočil album Druhá, které představuje klipem Dokonalá. Režie se ujal kamarád a známý herec Jaromír Nosek.

Známý český písničkář Láska vydal své v pořadí druhé album s názvem Druhá s hosty jako Xindl X, Jakub Děkan, Suvereno a další. S albem vychází i klip Dokonalá v režii Jaromíra Noska, ve kterém excelují Jitka Ježková a Michal Slaný. Koncertní křest alba s živou kapelou a mnoha hosty se uskuteční 5.12. v pražské Malostranské Besedě.

Láska (vl. jménem Václav Vaňura) si k pěti letům na sólové dráze naděluje nové album. Po prvním úspěšném počinu s názvem Deska (2020) je to letošní „Druhá“

„Myslím, že na albu je oproti předchozí desce znát posun, jak v oblasti hudební, tak i tematické, kdy jsme se nebáli dotknout ani aktuálních a ožehavých témat. Nespokojili jsme se pouze s akustickou kytarou a looperem (se kterými vystupuji naživo), ale přizvali jsme ke spolupráci řadu talentovaných hudebníků a zajímavých hostů,“ uvádí zpěvák. 

Na albu tak můžeme slyšet společné písně s Xindlem X, Jakubem Děkanem, slovenským hiphoperem Suverenem či Nikol Votrubovou, účastnicí Superstar 2021. 

Deska přínáší celkem 14 tracků, kromě ryze autorských písní obsahuje třeba i coververzi hitu Always Remember Us This Way od Lady Gaga. Deska žánrově osciluje od akustických a úsporných folkových songů až po mohutné, téměř rockové aranže podpořené smyčci, dechy nebo samply, překvapením je slovenský feat od Suverena v závěrečné Žijem jenom jednou, nebo Xindl X v Easy den.

„Láskovy songy mě baví, tak když mě oslovil, jestli bych si s ním nenazpíval písničku na jeho novou desku, navíc tak chytlavou, dlouho jsem se nerozmýšlel. Myslím, že nám to spolu pěkně ladí. A už se těším, až si tu pecku společně zazpíváme na křtu jeho desky,“ říká o společné písni Xindl X. 

Na albu se krom hlavního producenta Thoma Frödeho, podíleli i Ondřej Žatkuliak či Romuald Klemm. 

Spolu s albem také vznikl velmi netradiční klip k písni Dokonalá. Hlavní role obstarali známí herci Jitka Ježková a Michal Slaný a česká Miss Earth 2021 Adéla Štroffeková. 

Režie se opět ujal populární herec Jaromír Nosek, kterého s Láskou pojí dlouholetá spolupráce. Klip se, stejně jako průvodní píseň, humorně zaobírá úskalím soužití s až příliš dokonalým protějškem.

„Laskavá spolupráce s Láskou přináší druhý klip, na rozdíl od minulého počinu, se tentokrát pustíme do barevného světa černobíle smýšlejících lidí. Příjemnou zábavu,“ uvádí Míra Nosek.

Album Druhá bude mít koncertní křest 5.12. v pražské Malostranské besedě. Desku dorazí pokřtít zmiňovaní hudební hosté, tedy Jakub Děkan, Xindl X, Suvereno, Nikol Votrubová, prostor dostanou také fanoušci, kteří vznik alba podpořili ve sbírce na serveru Donio. Navíc Láska speciálně pro tento večer sestavil kapelu z hudebníků známých z různých projektů. Návštěvníci se tak mohou těšit na nejedno překvapení a vše nasvědčuje tomu, že tento koncert bude stejně barevný a pestrý jako samotný obal celé desky. 

KLIP ONLINE: https://youtu.be/94N6JkQhGCo

Zdroj: TS
Autorem fotek je Anet Jodar
Autorem grafiky je Adam Jánošík