Lamb budú mať v Bratislave exkluzívnu predkapelu, v MMC sa predstaví Khoiba.

Poznáte tie koncertné akcie, kde je predkapela len do počtu a každý nervózne prestupuje z miesta na miesto a netrpezlivo čaká na hlavnú hviezdu večera? V pondelok 25. novembra to v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) rozhodne nebude tento prípad. Ako support manchsterského dua Lamb sa tam totiž predstaví český projekt Khoiba. Dvojica  Ema Brabcová a Filip Míšek pride do hlavného mesta exkluzívne len kvôli tomuto vystúpeniu.

Khoiba, ktorá svoju tvorbu charakterizuje ako atmosférický pop plný melanchólie, ale aj pozitívnych emócií, vznikla po rozpade formácie Roe-Deer. Po dvoch albumoch Nice Traps (2004) a Mellow Drama (2007) a singloch ako Pathetic, That Reason alebo T.I.M.E., sa skupina v roku 2018 rozpadla a na jej návrat si fanúšikovia museli počkať dlhých 9 rokov.

Svoj comeback po sérii nových singlov tento rok v marci korunovali eponymným albumom, ktorý vyšiel na značke Minority Records. Následne ho predstavili na jarnom česko-slovenskom turné a potom na letných festivaloch.

Lamb sa v Bratislave  ukážu po 5 rokoch a dôvodom ich návštevy je taktiež nova štúdiovka – s názvom The Secret of Letting Go. Album, ktorý napríklad Q magazine ohodnotil 80 bodmi zo 100, už predstavili v Hamburgu, Osle, Berlíne či Haagu. Najbližšie čakajú autorov hitov Górecki a Gabriel zastávky v Poľsku, vystúpenie v Lipsku, Prahe a potom už jediné predstavenie u nás.

Vstupenky na dvojkoncert Lamb + Khoiba sa stále predávajú v sieťach Predpredaj a GoOut za 35 eur (státie) a 40 eur (sedenie). Na mieste budú k dispozícii už len lístky na státie, a to za 40 eur. Novembrové ystúpenie Lamb v Bratislave bude súčasťou koncertnej série Dobrý výber. ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC hostil Benjamina Clementinea, Apparata, The Asteroids Galaxy Tour a len pred pár dňami švédskych Movits! Posledným tohtoročným koncertom bude vystúpenie švajčiarskej formácie The Young Gods (1.12., MMC).

Časový harmonogram večera:
19:00 – Doors open
20:00 – Khoiba
21:10 – Lamb

FB page: www.facebook.com/dobryvyber
IG page: www.instagram.com/dobryvyber/
FB event: https://www.facebook.com/events/454288625133151/
Predpredaj: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/lamb-2019-11-25/
https://goout.net/sk/listky/lamb/ukue/

Zdroj: Ján Papač