Kvety Nikotínu – Krst nového albumu Vlákna s Tomášom Slobodom!

Kvety Nikotínu existujú na domácej hudobnej scéne od roku 1997 a skupinu založili traja spolužiaci zo strednej školy. Hudobne sa inšpirovali tvorbou Nicka Cavea, Depeche mode, The Cure, Johnnyho Casha, Vladimíra Vysockého či Psích vojákov, už od svojich počiatkov však hrala hudbu, ktorá sa ťažko zaraďovala do konkrétneho žánru. Krátko po svojich začiatkoch si kapela vyslúžila prívlastok kultovej domácej alternatívy a rockových šanzonierov.

Na svojich doterajších štyroch albumoch sa striedajú smutné a melancholické balady s potenciálnymi hitmi, z ktorých niektoré boli rotované  vo vybraných slovenských i českých rádiách. Piesne ako napr. Škaredé káčatko či Telefón majú nezameniteľnú atmosféru a aranžmány.

Kvety Nikotinu 2014

Kvety Nikotínu boli priekopníkmi aj vo využívaní moderných internetových technológií, pretože digitálne šírili svoje nahrávky skôr, ako sa to stalo bežnou marketingovou praxou vo svete. Skupina nedávno robila takisto hudbu k predstaveniu Babylónska Veža od banskobystrického divadla „Štúdio Tanca“, ktorú onedlho ponúkne na bezplatné stiahnutie na svojej internetovej stránke.

Kvety Nikotinu s Tomasom Slobodom

Od konca leta 2013 Kvety Nikotínu nahrali vo svojom vlastnom štúdiu nových 25 piesní, z ktorých výber už onedlho vyjde na ich ďalšom štúdiovom albume nazvanom Vlákna. Predznamenáva ho pieseň Koniec, ku ktorej skupina práve dokončuje aj videoklip. Album je inšpirovaný novou vlnou 80. rokov (postpunk) a sovietskou estrádnou hudbou z prelomu 70. a 80. rokov, okorenený poetickosťou a nezameniteľnými aranžmánmi. Novinkou je, že prvýkrát budú na ich albume hosťovať iní hudobníci, ako sú napr. vokalisti zo spriatelených skupín, ale aj mužský zbor, operná speváčka či hudobníci na rôznych sláčikových nástrojoch.

Album Vlákna vychádza 7.5.2014 pod značkou Gregor Agency – G.A. Records a skupina ho podporí niekoľkými klubovými koncertami..

Kvety_Nikotinu-Vlakna

Viac informácií na www.kvetynikotínu.com

Najbližšie koncerty:
15.5. Bratislava – UHU /krst albumu Vlákna/
23.5. Banská Bystrica – Divadlo tanca

Zdroj: Kvety Nikotínu