Kultur Shock (USA) + support: Mr. Loco, Rock Café Praha

Mix různých žánrů, co vám způsobí multikulturní šok. A to do slova. Kultur Shock sice oficiálně pochází ze Seattlu z USA, ale jejich pravé kořeny sahají na Balkán. Zpěvák ze Sarajeva, Gino Yevdjevich, který přečkal čtyřletou okupaci svého rodného města, a kytarista Val Kiossovski tvoří pevný základ kapely.

Po jejich emigraci do USA se k nim přidali další členové a v roce 1996 se všichni sestěhovali. Bubeník, violoncellista a jejich slavná klarinetistka a saxofonistka Amy pochází z USA, ale jejich poslední člen, basák Guy, je z Jakarty. Multikulturní složení kapely je jedním z hlavních důvodů, proč posluchačům přijde kapela tak exotická.

Kapela zaujme kombinací balkánských lidových rytmů s britským surovým punk rockem v kontrastu s romskými melodiemi nebo i heavy metalovými kytarami. Bonusem je fakt, že polovině textů bude každý český fanoušek rozumět. Kromě angličtiny v nich totiž uslyší i chorvatštinu, bosenštinu nebo bulharštinu. Ve své tvorbě se kapela často dotýká citlivých témat jako válka, útlak a texty jsou jedna velká politická satira. Už je evidentní odkud pochází název kapely Kultur Shock?

Tahle charismatická kapelka, kterou můžeme žánrově popsat jako romský punk na půl cesty k art rocku, se na scéně pohybuje od roku 1996. Od té doby mají na kontě přes jedenáct alb a pyšní se spoluprací s producentem Jackem Endino, který se v minulosti staral o Mudhoney nebo Nirvana. Na pódiích za tu dobu odehráli přes 1000 koncertů v Americe i v Evropě, mimo jiné i po boku Iggy Pop, Manu Chao nebo Gogol Bordello!

Sami sebe popisují jako „živou kapelu migrantů“, některá média to často chybně překládají jako „živá kapela pracovníků v oranžových vestách“. Tady se prosím Vás nenechte zmást. Ne každý imigrant má oranžovou vestu. Naopak Kultur Shock budou mít 3. dubna v Rock Café tolik energie, že z ní budete žít ještě týden! Záda jim budou krýt podobně pestří Mr. Loco z Prahy.

Kultur Shock (USA)
+ support: Mr. Loco
ROCK CAFÉ PRAHA
3.4.2019 / 20:30
Vstupenky: 250,- + poplatky /v Rock Café Shop (út – pá 16-21, so 17-21), GoOut / 300,- na místě
FB událost: http://www.facebook.com/events/648825655575074/

Zdroj: TS