Kultový nemecký fenomén Bohren & der Club of Gore zahrá 25. mája v Bratislave

A4 – priestor súčasnej kultúry v spolupráci s Hradbami Samoty do Bratislavy prinášajú kultový nemecký fenomén Bohren & der Club of Gore. Ten si za tri desaťročia svojej existencie získal zástupy poslucháčov po celom svete a milióny streamov vďaka svojmu apokalyptickému crossoveru jazzu a ambientu. 

Bohren & der Club of Gore sa zrodili v roku 1992 zo spoločnej lásky k hardcore, death a doom metalu a ich názov určite naznačuje, že práve tieto žánre sami hrajú. Namiesto toho kapela z Nemecka využíva tieto vplyvy ako inšpiráciu pri tvorbe „nesvätej ambientnej zmesi pomalých jazzových balád, doomu Black Sabbath a podladených zvukov Autopsy“.

Dark jazz, doom jazz a ambient jazz noir sú iba tri z výrazov, ktoré sa pravidelne používajú na žánrové označenie atmosférickej hudby nemeckého tria Bohren & der Club of Gore. Už legendárna formácia kombinuje lounge jazz s ambientnými baladami a estetikou filmu noir, vydávajúc na značke Ipecac Recordings Mikea Pattona, ktorý s ňou aj hosťoval.

Medzi inšpirácie trojice vytvárajúce povestný „Bohren vibe” patrili pochmúrne zvukové krajiny Lustmorda, partitúry Angela Badalamentiho, ale aj malátne saxofónové balady Bena Webstera. So strhujúcou pomalosťou hľadajú Bohren & der Club of Gore v hudbe pohlcujúce, krásne a zároveň zlovestné zastavenie. V ich upokojujúcej hudbe je niečo diabolsky dobré – niečo, čo vás zvádza, zasníva a získava si vás. V každom prípade je hudobný zážitok Bohren & der Club of Gore bezkonkurenčný a jeho plnú intenzitu zažijete najmä pri živom vystúpení.

Podujatie: https://www.facebook.com/events/765845668121908
Predpredaj: https://goout.net/sk/listky/bohren-and-der-club-of-gore/dtyr/

Zdroj: TS