Kuko z Horkýže Slíže: V tom aute by som sa pos…al!

BRATISLAVA / PIEŠŤANY – Členovia skupiny Horkýže Slíže sa stali krstnými rodičmi nového závodného auta na preteky rally. Na letisku v Piešťanoch šampanským uviedli do života upravený špeciál Mitsubishi Lancer Evo 8 polepený názvom kapely. Príležitosť užiť sa jazdu na pretekárskom vozidle však využili len dvaja členovia nitrianskej partičky.

HS Piestany

„Ja som kinedrilové dieťa, v tom aute by som sa dosral, došťal aj dogrcal,“ nechal sa počuť líder recesistickej partičky Kuko, ktorý do auta odmietol nasadnúť. Pretekár Milan Greguška mu pritom sľúbil „pomalú“ jazdu. „Jeho pomaly a moje pomaly môžu byť diametrálne odlišné,“ vyzvetlil jazdec rally. Naopak, bubeník Marek a gitarista Štefko sa na športiaku smelo nechali povoziť a jazdu si nevedeli vynachváliť: „Je to úžasný zážitok,“ tvrdili zhodne. Originálneho tátoša osedláva dvojica pretekárov Milan Greguška a Ota Slezák.

HS Piestany

Auto má neprehliadnuteľný polep inšpirovaný samotnou skupinou. Na karosérii žiari nielen názov Horkýže Slíže, ale aj webstránka a dátumy aktuálnych letných koncertov. Kapela má tak postarané o niekoľko mesačnú reklamu. „Bol to nápad mojich detí, ktoré sú veľkými fanúšikmi Horkýže Slíže. Mne sa hudba od chalanov tiež veľmi páči, tak som sa rozhodol ich podporiť. Navyše, bubeník Marek Viršík je tiež vášnivý motorista, takže sme porozumeli aj po tejto stránke,“ nechal sa počuť majiteľ a pretekár Milan Greguška.

HS Piestany

Najbližšie môžu fanúšikovia hudby a motorizmu vidieť jedinečné pretekárske auto na Majstrovstvách Slovenska v Lubeníku od 8. do 10. júla. Horkýže Slíže aktuálne lámu rekordy novým hitom Mám v p… na lehátku, ktorá na portáli youtube dosiahla už takmer milión prehratí. Pesnička, ktorá je aj na výberovke V dobrej viere (2001 – 2011), je už niekoľko mesiacov koncertným hitom. Teraz jej so slávou pomáha aj vydarený televízny klip a pre rádiá je pripravená aj cenzúrovaná verzia s názvom Mončiči.

Zdroj: publique s.r.o.
Foto: Zdenko Hanout / publique