Ktorá hviezdna kráska spojila Michala Nemtudu, Mareka Rakovického a Billyho Hollywooda?

Prestížne nahrávacie štúdio Lavagance Studios Mareka Rakovického, producentský dozor DJa Billyho Hollywooda a réžia herca Michala Nemtudu – týchto troch výnimočných pánov spojila v jedinom projekte talentovaná dáma menom Kristína Tranová alias LAYLA.

Výsledkom spolupráce štyroch talentov je nová skladba s názvom „I Feel“. Speváčka ju predstaví spolu s videoklipom 17. januára ako predzvesť svojho debutového albumu. Toho sa fanúšikovia dočkajú ešte tento rok https://www.youtube.com/watch?v=sxxlWBZSCnA.

Na konte má už viac ako 4 milióny Youtube vzhliadnutí, 3 videoklipy, úspešný duet s Majkom Spiritom „Nestrácaj dych“  https://www.youtube.com/watch?v=p3lOsM2IBoU, ale i spolupráce s menami ako Separ, Mišo Biely, Jay Diesel, Rakby a Dj Grimaso.

Nedávno zažiarila v projekte značky Adidas – po boku Johnnyho Perfekta, Grimasa a Maji Huli Valenčíkovej spojila 4 elementy umenia a vytvorila video „Flava like this“ https://www.youtube.com/watch?v=Npjw4rHuc9U.

Reč je o speváčke LAYLE alias Kristíne Tranovej, ktorá sa hlási o slovo s novým singlom „I Feel“. Ten predstaví už o pár dní ako prvú ochutnávku zo svojho debutového albumu, ktorý vyjde ešte v tomto roku. „Pre mňa je táto skladba výbuchom lásky. Lásky slobodnej, neviazanej a hlavne bez predsudkov. Vznikla v období, keď som pociťovala lásku snáď aj ku žuvačkám na chodníku!“ spomína Layla so smiechom na vznik svojho najnovšieho hudobného diela.  

IMG_7127c_sm

Zárukou kvality a výnimočnosti nového talentu sú tri hviezdne mená troch známych pánov, ktorí sa rozhodli pri zrode singla „I Feel“ podať pomocnú ruku. S hudobným podkladom k skladbe prišiel DJ Billy Hollywood, ktorý pieseň zastrešil ako producent: „S Laylou sa poznáme už dlhšie, dokonca sme spolu odohrali aj nejaké koncerty. Myslím, že sa už hudobne našla, a tým pádom na nej vidím rýchly posun vpred a zlepšovanie sa. Má obrovskú chuť pracovať, a to sa mi páči. Nápad na spoločnú skladbu prišiel spontánne z oboch strán klasickou vetou – „Urobme spolu singel“ – vtedy zaznel smiech a ďalšia veta – „Presne toto som chcel(a) povedať aj ja“! opisuje producent vydarenú umeleckú chémiu. „Billy mi poslal hudbu, a ja si vždy nahrávam hneď prvé melódie, ktoré mi napadnú. Pri tejto pesničke to šlo hneď „z prvej“ a ešte v ten večer som napísala aj text. Bola to láska na prvé počutie,“ dodáva Layla.

Nad procesom nahrávania starostlivo bdel i frontman skupiny Lavagance, spevák a producent Marek Rakovický, v ktorého štúdiu sa singel zrodil.  Billyho produkcia, ako ju zatiaľ poznám, má v sebe vždy niečo pozitívne a povzbudivé, má určitú gráciu. V tejto skladbe ešte pridal harmonizujúci pokoj. Vážim si ho ako producenta aj ako človeka. Layla zo seba dostala v štúdiu presne to, čo skladba potrebovala. Skladba jej hlasom dostala svoj šarm a ďalší rozmer,“ posúdil výsledok jedného z najnovších nahrávaní vo svojom štúdiu aktuálne jeden z najvyhľadávanejších slovenských producentov Marek Rakovický. „Bola to naša prvá a fakt vydarená spolupráca,“ hodnotí Layla. „S Marekom sme sa zoznámili počas návštevy ich krásneho štúdia. Určite to však nebola naša posledná spolupráca. V LVGNC štúdiu plánujem donahrávať album,“ prezrádza speváčka.

17

K zimomriavkovej skladbe so slovenským textom a anglickým refrénom vznikol i videoklip. Rodil sa koncom roka 2013, počas 3 chladných nocí vo Viedni a jeho réžiu Layla zverila hercovi, aktuálne už  i režisérovi Michalovi Nemtudovi. „Oslovila ma Kika spolu s Billym, či by som chcel natočiť klip k ich novej veci. Ako prvé som si chcel vypočuť pesničku, ktorá sa mi páčila (stále páči). Text, podanie aj muzika – má to pocit a to je najdôležitejšie,“ priznáva mladý režisér, na margo toho, ako sa so skladbou v okamihu stotožnil. „Miško je kamarát a  je veľmi ambiciózny. Ako jeden z mála sa do práce vkladá celým srdcom, ale zabúda sa pritom niekedy aj najesť,“ smeje sa pri spomienke na výrobu Layla. „Bola som maximálne spokojná s jeho prístupom a plánujeme aj ďalšiu spoluprácu. Miško je talentovaný režisér a budeme o ňom ešte veľa počuť aj v tomto smere,“ dodáva. 

Premiéra videoklipu „I Feel“ je naplánovaná na piatok 17. januára ako zlatý klinec Laylinho premiérového koncertu s kapelou v novom bratislavskom Spirit Klube. Súčasne bude premiéra videoklipu prebiehať i na portáli www.hudba.sk.

14-1

Kristína LAYLA Tranová /BIO/

Layla, vlastným meno Kristína Tranová, narodená v Bratislave, bola už od mladého veku v pohybe. Ako 9-ročná začala tancovať akrobatický rock´n´roll. Venovala sa mu 7 rokov a za ten čas vyhrala niekoľko slovenských, ako aj medzinárodných súťaží. V roku 2001, posledný rok, viedli dokonca s tanečným partnerom svetový rebríček. Počas strednej školy v tanci pokračovala. Pôsobila v tanečnej skupine W.A.C., s ktorou pocestovala po Európe (Kanárske ostrovy, Chorvátsko, Nórsko..)

Spevu sa aktívne začala venovať v roku 2009, navštevovala hodiny s hlasovým pedagógom a nahrávala svoje prvé single. V archíve má už 3 videoklipy a viac ako 4 000 000 vzhliadnutí.

Spolupracovala s menami ako Majk Spirit, Separ, Mišo Biely, Jay Diesel, Rakby, DJ Billy Hollywood, Dj Grimaso, Hip Hop Fakulta. Nedávno bola oslovená na spoločný projekt so značkou Adidas, kde spolu s Grimasom, Johnnym Perfektom a Majou Hulou Valenčíkovou spojili 4 elementy umenia a vytvorili videoklip „Flava Like This“. Aktuálne pracuje na dokončení svojho prvého štúdiového albumu.

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Michal Petrik Photography