Kryštof vydáva nový album Srdcebeat.

Čakanie fanúšikov sa konečne skončilo. Po troch rokoch od albumu Inzerát, kapela Kryštof vydáva 1. júna nový album s názvom Srdcebeat. Kryštof v rámci vydania albumu pripravuje dva neverejné klubové koncerty a tiež výpravný videoklip k novému singlu „Ty a já“. Na jeseň potom Kryštof vyrazí na veľké halové turné.

Kryštof pri nahrávaní v štúdiu Sono neďaleko Prahy a pri mixovaní a masteringu v New Yorku stavil na moderný popový zvuk, v ktorom sa prelínajú klasické rockové nástroje s dychovými a elektronikou. Kapela opäť spolupracovala s americkými producentmi Yaronom Fuchsom a Idom Zmishlanym. Ten má za sebou prácu na albume Handwritten speváka Shawna Mendesa, ktorý tento rok patrí k najpredávanejším v USA.

„Nechali sme sa ovplyvniť vecami, ktoré sa teraz v hudbe dejú. Asi najďalej sme zašli v pesničke Vysněnokrajina. Je pre mňa zásadná, aj keď sound celého albumu vlastne neodráža,“ vraví spevák Richard Krajčo.

@Georgi Stojkov (4)web

Optimizmus, eufória, láska aj trocha melanchólie – to všetko skrýva nový album, počnúc úvodnou rozjarenou skladbou „Každé ráno“ a vygradovanou baladou „Ty a já“ končiac. Nechýba ani titulný „Srdcebeat“, ktorý dobyl aj slovenské rádiá. Na albume nechýba tiež príval energie v balkánskom štýle, ako už je na albumoch kapely zvykom; dostal názov „Invaze“. V krehkom duete „Přiznání“ si kapela pozvala ako hosťa speváčku Lenny a Fernanda Saundersa, basgitaristu legendárneho Lou Reeda.

„Album Srdcebeat je podľa mňa lepší ako Inzerát. Je to album, ktorý by obstál na ktoromkoľvek mieste planéty. Silné melódie, moderný zvuk, Richardova charizma. Keby chlapci nespievali po česky, boli by z nich celosvetové hviezdy,” dodáva producent Yaron Fuchs.

Album Srdcebeat, ktorý kapela vydáva v spolupráci s Universal Music, je dostupný na stiahnutie v digitálnom obchode iTunes. Album sa okamžite dostal na čelo tamojšieho domáceho rebríčka.

https://youtu.be/mnyl2eehj2u

Klasické CD bude obsahovať desať nových piesní, rovnako ako aj vinylová verzia. Digitálny streaming potom však ponúkne aj niekoľko bonusov navyše – „Srdcebeat“ a „Otázky“ (Remixed by Johny Rainbow), „Ty a já“ a „Mou vinou“ v remixoch J. Buriana.

Do konca júna sa v televíziách a na internete objaví nový videoklip k balade „Ty a já“. Výpravný filmový príbeh napísala a režírovala Karin Babinská, za kameru sa postavil uznávaný britský tvorca Sam McCurdy. V hlavných úlohách gangsterského príbehu sa predstaví Richard Krajčo a Hana Vagnerová.

Celodenné nakrúcanie v Prahe a Beroune mala pod palcom firma Film United na čele s Rickom McCallumom, producentom troch častí Star Wars. „Rick pomohol Karin s režírovaním druhého štábu a celkom si to užíval. Naposledy pracoval na videoklipe niekedy pred tridsiatimi rokmi pre Rolling Stones. Celý jeho tím bol úžasný a všetko pri nakrúcaní išlo ako po masle, bola to naozaj americká produkcia,“ vraví Krajčo.

@Georgi Stojkov (3)web

Kryštof prvýkrát predstaví všetky nové piesne naživo v júni na dvoch špeciálnych klubových koncertoch, ktoré budú prístupné len výhercom rôznych súťaží. Prvý koncert sa uskutoční 12. júna v Ostrave, druhý o štyri dni neskôr v Prahe. „Fanúšikovia majú šancu, ak budú sledovať naše facebookové stránky či si stiahnu našu mobilnú aplikáciu,“ podotýka Krajčo.

Slovenskí fanúšikovia budú môcť kapelu naživo vidieť v piatok 26. júna na TOPFEST-e v Piešťanoch. 

Na jeseň sa potom kapela Kryštof vydá s novým albumom na veľké halové turné. Začne sa 19. a 20. októbra v Ostrave. 23. a 24. októbra Kryštof zavíta do Brna. V Prahe sa kapela predstaví 27. a 28. októbra v O2 Arene, posledný októbrový deň sa dočká Liberec. Napokon Srdcebeat Tour vyvrcholí 3. novembra v Pardubiciach.

Kryštof so sebou zoberie na turné aj dva nádejné české talenty. So speváčkou Lenny sa fanúšikovia mohli stretnúť v akustickej podobe už na Kryštof Kempoch, teraz sa predvedie s kompletnou kapelou. Druhá predkapela Mirai sa nedávno predstavila hudobnému svetu singlom Dítě robotí a chystá vydanie svojho debutového albumu.

Kryštof Srdcebeat Tour 2015
19.10. a 20.10. Ostrava – ČEZ aréna
23.10. a 24.10. Brno – hala Rondo
27.10. a 28.10. Praha – 02 aréna
31.10. Liberec – Home Credit Arena
3.11. Pardubice – Tipsport aréna

Predpredaj: www.ticketportal.cz (Praha) – www.ticketstream.cz (ostatné)

Album Srdcebeat na iTunes: https://itunes.apple.com/sk/album/srdcebeat/id992476807

www.krystof.net
www.facebook.com/skupinakrystof

VINYL OBAL.indd

Zdroj: Universal Music s.r.o.